Skip to main content

Volkswagen: Σχεδιάζει να κλείσει 3 εργοστάσια στη Γερμανία, σύμφωνα με τους εργαζομένους – Φόβοι για χιλιάδες απολύσεις

REUTERS/Axel Schmidt

Η Volkswagen από την πλευρά της επανέλαβε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση και προανήγγειλε ότι θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις την Τετάρτη

Το κλείσιμο τριών εργοστασίων στη Γερμανία, καθώς και χιλιάδες απολύσεις και μειώσεις μισθών, σχεδιάζει η Volkswagen, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη σοβαρή κρίση που διέρχεται, σύμφωνα με το συμβούλιο εργαζομένων της εταιρείας.

Η Volkswagen από την πλευρά της επανέλαβε ότι χρειάζεται αναδιάρθρωση και προανήγγειλε ότι θα κάνει συγκεκριμένες προτάσεις την Τετάρτη, ενώ κάλεσε τους εργαζομένους σε συνομιλίες.

Η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Ευρώπης διαπραγματεύεται εδώ και εβδομάδες με τα συνδικάτα για τα σχέδιά της να ανανεώσει τις δραστηριότητές της και να μειώσει το κόστος.

Τι υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συμβουλίου των εργαζομένων Ντανιέλα Καβάλο, η διεύθυνση της εταιρείας θέλει να κλείσει τουλάχιστον τρία εργοστάσια VW στη Γερμανία.

Παράλληλα, σχεδιάζει να μειώσει το μέγεθος όλων των εργοστασίων που θα παραμείνουν στη χώρα.

Η ίδια δεν διευκρίνισε ποια εργοστάσια θα επηρεαστούν ή πόσοι από τους περίπου 300.000 εργαζομένους του ομίλου Volkswagen στη Γερμανία θα μπορούσαν να απολυθούν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Handelsblatt, ο όμιλος επιδιώκει να εξοικονομήσει συνολικά 4 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τον Σεπτέμβριο, αναλυτές είχαν εκφράσει την εκτίμηση ότι η εταιρεία θα μπορούσε να προωθήσει εφέτος τις αποφάσεις για το κλείσιμο δύο ή τριών εργοστασίων της στη Γερμανία, ανοίγοντας το δρόμο για περισσότερες από 15.000 περικοπές θέσεων εργασίας.