Skip to main content

Τρέχει χωρίς φρένα η μετοχή της Tesla: Η καλύτερη ημέρα της εδώ και 3 χρόνια

REUTERS/Mike Blake/File Photo

Ευχάριστη έκπληξη στο μέτωπο της κερδοφορίας - Υπερκάλυψε τις απώλειες της εφετινής χρονιάς η μετοχή

Πάτησαν γκάζι οι μετοχές της Tesla την Πέμπτη, παρουσιάζοντας την καλύτερη ημερήσια επίδοσή τους εδώ και πάνω από τρία χρόνια. Τα απροσδόκητα υψηλά κέρδη ήταν εκείνα που διασκέδασαν τις ανησυχίες των επενδυτών για την πορεία της εταιρείας του Έλον Μασκ.

Το τρίτο τρίμηνο χρήσης τα έσοδα της Tesla σκαρφάλωσαν στα 25,18 δισ. δολάρια. Αν και ήταν οριακά χαμηλότερα σε σχέση με τις προβλέψεις των αναλυτών (25,3 δισ. δολάρια), ήταν αυξημένα κατά 8% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Τα κέρδη ανά μετοχή της εταιρείας, σκαρφάλωσαν στα 72 σεντς, υπερβαίνοντας με άνεση τον πήχυ των προσδοκιών, που είχε τοποθετηθεί στα 58 σεντς.

«Εκτιμούμε ότι η ευχάριστη έκπληξη στα κέρδη θα πυροδοτήσει ισχυρή θετική επίδραση στις μετοχές της Tesla, με δεδομένο ότι οι επενδυτές έχουν συνηθίσει οι οικονομικές επιδόσεις της εταιρείας να κινούνται κατώτερα των προσδοκιών», έγραψε αναλυτής της JPMorgan Chase.

Ψηλά ο πήχυς για τις πωλήσεις του 2025

Ο Έλον Μασκ εκτίμησε ότι την επόμενη χρονιά ο όγκος των πωλήσεων της εταιρείας θα είναι αυξημένος κατά 20% με 30%, επικαλούμενος τα μοντέλα χαμηλότερου κόστους και την πρόοδο στα αυτόνομα οχήματα. Αναλυτές, που συμμετείχαν σε μίνι poll της FactSet, προέβλεπαν αύξηση κατά 15% για το 2025.

Με το σημερινό ράλι η μετοχή της Tesla έσβησε τις απώλειες που κατέγραφε για φέτος και εμφανίζει πλέον κέρδη περίπου 2% από τις αρχές του έτους. Εξακολουθεί να υπολείπεται αρκετά της επίδοσης του Nasdaq, που είναι στο +22%.