Skip to main content

Σε ελεύθερη πτώση η Lilium: – 63% η μετοχή της εταιρείας ιπτάμενων ταξί μετά το κανόνι των δύο θυγατρικών της

O CEO της γερμανικής Lilium, Klaus Roewe – REUTERS/Angelika Warmuth

Οι υπερχρεωμένες Lilium GmbH και Lilium eAircraft GmbH δεν κατάφεραν να αντλήσουν επαρκή κεφάλαια για να συνεχίσουν τη λειτουργία τους

Κάτι παραπάνω από ανώμαλη προσγείωση σήμερα για την Lilium, της γερμανικής startup που ήθελε να κάνει πραγματικότητα τα ιπτάμενα ταξί.

Οι μετοχές της καταγράφουν πτώση 63%, καθώς ανακοίνωσε ότι δύο από τις βασικές θυγατρικές της σχεδιάζουν να καταθέσουν αίτηση για υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε έγγραφο που κατέθεσε στις αμερικανικές ρυθμιστικές αρχές, η γερμανική Lilium, που είναι εισηγμένη στο αμερικανικό χρηματιστήριο Nasdaq, λέει ότι δεν κατάφερε να αντλήσει επαρκή πρόσθετα κεφάλαια για να συνεχίσει τη λειτουργία των θυγατρικών της, Lilium GmbH και Lilium eAircraft GmbH.

Ως αποτέλεσμα οι δυο θυγατρικές «είναι υποχρεωμένες και θα καταστεί εφικτό να πληρώσουν τις υφιστάμενες οφειλές τους… εντός των επόμενων ημερών», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η Lilium.

Να σημειωθεί ότι η Lilium ήλπιζε σε ένα δάνειο από τη γερμανική κυβέρνηση, ενώ μόλις πριν από μερικούς μήνες σχεδίαζε και να ανοίξει νέο εργοστάσιο παραγωγής των ιπτάμενων ταξί της στις ΗΠΑ.