Skip to main content

Αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος το κινητό τηλέφωνο της Huawei με την τριπλή αναδιπλούμενη οθόνη

Φωτογραφία του Τανγκ Κε
Σε κατάστημα της Huawei στην Γιεντάι της επαρχίας Σαντόνγκ υπάλληλος παρουσιάζει το Huawei Mate XT με την τριπλή οθόνη

Η πρώτη εταιρεία που λανσάρει ένα ανατρεπτικά καινοτόμο τηλέφωνο

Η Huawei κυκλοφόρησε πρόσφατα το μεγαλύτερο και λεπτότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο με τριπλή αναδιπλούμενη οθόνη, οι προπωλήσεις του οποίου έφτασαν στα ύψη, ενώ η ίδια η συσκευή αποτέλεσε αντικείμενο έντονου ενδιαφέροντος.

Η μαζική παραγωγή του πρώτου κινητού τηλεφώνου στον κόσμο με τρεις οθόνες αποτελεί την επιτομή της τεχνολογικής καινοτομίας κινητών τηλεφώνων της Κίνας. Αν και η ιδέα για μια τέτοια συσκευή προϋπήρχε εδώ και καιρό, οι διαφορές ανάμεσα σε ένα πρωτότυπο μοντέλο και στη μαζική παραγωγή του, που περιλαμβάνει τις προδιαγραφές παραγωγής, τα χαρακτηριστικά σχεδιασμού, την τεχνολογική ωριμότητα και τη θέση του προϊόντος στην αγορά είναι σημαντικές. Σε σύγκριση με τις διπλές οθόνες, οι τριπλές δεν αποτελούν μια απλή στυλιστική αλλαγή, αλλά στην ουσία απαιτούν μια σειρά από τεχνολογικές ανακαλύψεις που ενσωματώνονται στα σημεία αναδίπλωσης, στην οθόνη και άλλα μέρη της συσκευής. Η τριπλή οθόνη της Huawei ανταποκρίνεται στις ανάγκες των χρηστών όσον αφορά την ανθεκτικότητα των υλικών και το ελάχιστο πάχος και την ποιότητα της οθόνης, αναδεικνύοντας την ισχύ της Κίνας στην κατασκευή κινητών τηλεφωνικών συσκευών και την ηγετική θέση των τελευταίων στην αγορά προηγμένων τεχνολογιών.

Πλέον υπάρχει ανταγωνισμός στα αποθέματα της αγοράς κινητών τηλεφώνων, όπου ο κύκλος αντικατάστασης των συσκευών είναι μεγαλύτερος, η ανάπτυξη της αγοράς έχει επιβραδυνθεί και η ζήτηση αναβαθμίζεται. Με την αύξηση του κόστους των επενδύσεων στην έρευνα και ανάπτυξη και την καινοτομία, τα κινεζικής κατασκευής τηλέφωνα στρέφονται προς την αγορά προηγμένων τεχνολογιών, στην οποία τα τελευταία χρόνια οι συσκευές με αναδιπλούμενη οθόνη έχουν γίνει πολύ δημοφιλείς. Η Huawei είναι η πρώτη εταιρεία που λανσάρει ένα ανατρεπτικά καινοτόμο τηλέφωνο με τριπλή οθόνη, αποδεικνύοντας ότι τα κινεζικά κινητά τηλέφωνα είναι έτοιμα να κατακτήσουν την κορυφή της συγκεκριμένης αγοράς.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η αγορά κινητής τηλεφωνίας έχει εισέλθει σε έναν νέο κύκλο αντικατάστασης, με νέα προϊόντα όπως τα τεχνητά ευφυή κινητά τηλέφωνα, τα κινητά τηλέφωνα με πτυσσόμενη οθόνη και τα 5G να κυκλοφορούν εντατικά, απελευθερώνοντας τη ζήτηση των καταναλωτών και βοηθώντας την αγορά να βγει από την ύφεση. Η μαζική παραγωγή των τριών κινητών τηλεφώνων με αναδιπλούμενη οθόνη της Huawei και η συνεχής βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού της βιομηχανίας θα φέρουν νέα σημεία ανάπτυξης στην αγορά έξυπνων τηλεφώνων και μεγαλύτερες ευκαιρίες σε σχετικές επιχειρήσεις.

Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν στο μέλλον οι τριπλές οθόνες θα καθιερωθούν ως η κύρια μορφή των αναδιπλούμενων συσκευών. Ωστόσο, το συγκεκριμένο κινητό τηλέφωνο της  Huawei αποτελεί σημαντικό εξελικτικό άλμα για τα «έξυπνα» τηλέφωνα.  Ενώ από το 2018 και σε παγκόσμιο επίπεδο οι αποστολές παραγγελιών των τελευταίων ακολουθούν μια καθοδική πορεία και παραμένουν υποτονικές, εξαίρεση αποτελούν τα αναδιπλούμενα τηλέφωνα, η ζήτηση των οποίων αυξάνεται σταθερά. Αυτό οφείλεται στο ότι οι αναδιπλούμενες οθόνες διαφέρουν σημαντικά από τα τηλέφωνα μεγάλων διαστάσεων, τα γνωστά phablet, και από τις συσκευές με κυρτές οθόνες. Ταυτόχρονα, συνδυάζουν την ευκολία στη μεταφορά με τη χρήση μεγαλύτερων οθονών, προσφέροντας μια νέα εμπειρία στους καταναλωτές. Συνεπώς, ανεξάρτητα από τη μορφή που θα πάρουν οι «έξυπνες» τηλεφωνικές συσκευές στο μέλλον, υπάρχει μια ξεκάθαρη τάση προς τις μεγάλες οθόνες.

Η επιτυχία των προπωλήσεων του τηλεφώνου της Huawei με την τριπλή αναδιπλούμενη οθόνη αποδεικνύει ότι τα κινεζικά κινητά τηλέφωνα, βασιζόμενα στις ανατροπές και πρωτοτυπίες που γεννά η καινοτομία, στοχεύουν στο να αναδειχθούν νικητές του μέλλοντος.