Skip to main content

Stellantis: Κλείνει μεγάλη εγκατάσταση στην Αριζόνα των ΗΠΑ

REUTERS/Remo Casilli

Αγώνας επιβίωσης για τον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας

Η αυτοκινητοβιομηχανία Stellantis σχεδιάζει να κλείσει και να πουλήσει τους μεγάλους χώρους δοκιμών οχημάτων της στην Αριζόνα στο τέλος του 2024.

Η απόφαση αυτή είναι το τελευταίο μέτρο περικοπής κόστους της υπερατλαντικής αυτοκινητοβιομηχανίας υπό τον διευθύνοντα σύμβουλο Κάρλος Ταβάρες, ο οποίος δέχεται όλο και περισσότερες πιέσεις από τη Wall Street, τους επενδυτές και το συνδικάτο United Auto Workers εν μέσω της υστέρησης των οικονομικών επιδόσεων της εταιρείας, των απολύσεων και των συνολικών επιχειρηματικών αποφάσεων.

Το πεδίο δοκιμών της Αριζόνα καλύπτει 4.000 στρέμματα μεταξύ του Φοίνιξ και του Λας Βέγκας στη Γιούκα της Αριζόνα. Χρησιμοποιείται για δοκιμές και ανάπτυξη οχημάτων για την αυτοκινητοβιομηχανία από τότε που η Chrysler αγόρασε την ιδιοκτησία για 35 εκατομμύρια δολάρια από τη Ford Motor το 2007.

Το κλείσιμο επιβεβαιώθηκε στο CNBC από τρία άτομα που γνωρίζουν τα σχέδια και συμφώνησαν να μιλήσουν υπό τον όρο της ανωνυμίας.

Η Stellantis σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει έναν χώρο δοκιμών στην Αριζόνα που ανήκει στην Toyota Motor
από το επόμενο έτος, σύμφωνα με δύο άτομα που γνωρίζουν την απόφαση. Η Toyota άνοιξε τις δραστηριότητές της, η συντήρηση των οποίων είναι δαπανηρή, για να τις χρησιμοποιήσουν άλλες εταιρείες το 2021.