Skip to main content

Amazon: Εάν δεν σας αρέσει η εργασία με φυσική παρουσία, μπορείτε… να φύγετε

REUTERS/Stephane Mahe

«Παρεμπιπτόντως, δεν το εννοώ με άσχημο τρόπο»

Ανώτερο στέλεχος της Amazon πρότεινε στους εργαζόμενους της εταιρίας που δεν τους αρέσει η νέα πολιτική για πέντε ημέρες εργασίας την εβδομάδα από το γραφείο, να παραιτηθoύν.

Ο επικεφαλής του τομέα cloud computing της εταιρείας φέρεται να δήλωσε σε εσωτερική συνάντηση ότι εάν κάποιοι εργαζόμενοι δεν στηρίζουν την αλλαγή αυτή, μπορούν να αναζητήσουν δουλειά αλλού.

Σύμφωνα με έγγραφο που διέρρευσε, ο εν λόγω επικεφαλής είπε:

«Αν υπάρχουν άνθρωποι που απλά δεν τους πάει αυτό το περιβάλλον και δεν θέλουν, δεν πειράζει, υπάρχουν και άλλες εταιρείες τριγύρω».

«Παρεμπιπτόντως, δεν το εννοώ με άσχημο τρόπο», πρόσθεσε: «Θέλουμε να είμαστε σε ένα περιβάλλον όπου δουλεύουμε μαζί. Όταν θέλουμε πραγματικά, πραγματικά να καινοτομούμε σε ενδιαφέροντα προϊόντα, δεν έχω δει την ικανότητα να το κάνουμε αυτό όταν δεν είμαστε προσωπικά».

Η νέα πολιτική εργασίας ανακοινώθηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Amazon, Αντριου Τζέισι, σε σημείωμα του Σεπτεμβρίου προς τους εργαζόμενους: «Αποφασίσαμε ότι θα επιστρέψουμε στο γραφείο όπως ήμασταν πριν από τον Covid. Κρίνοντας τα τελευταία πέντε χρόνια, συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι τα πλεονεκτήματα του να είμαστε μαζί στο γραφείο είναι σημαντικά».

Η Amazon απασχολεί 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των εργαζομένων με μερική απασχόληση.

Η προηγούμενη απαίτηση παρουσίας στο γραφείο για τους υπαλλήλους ήταν τρεις ημέρες την εβδομάδα, πολιτική σύμφωνη με αυτές των Google και Meta. Στη Microsoft, οι εργαζόμενοι εργάζονται από το γραφείο το 50% του χρόνου τους.

Με πληροφορίες από Guardian/Reuters