Skip to main content

Netflix: Έσοδα 9,83 δισ. δολάρια το γ’ τρίμηνο – Ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις οι νέοι συνδρομητές

Cr. Stephanie Branchu/Netflix © 2024

5,1 εκατ. συνδρομητές κατά τη διάρκεια του τριμήνου

Το Netflix δημοσιοποίησε τα κέρδη τρίτου τριμήνου, τα οποία ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, καθώς οι συνδρομές στο διαφημιστικά υποστηριζόμενο πρόγραμμα αυξήθηκαν κατά 35%.

Η εταιρεία βρίσκεται σε καλό δρόμο για την έναρξη της υπηρεσίας στον Καναδά το επόμενο τρίμηνο και ευρύτερα το 2025.

Τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε:

– Κέρδη ανά μετοχή: 5,40 δολάρια σε σύγκριση με τα 5,12 δολάρια που ανέμενε η LSEG.

– Έσοδα: 9,83 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τα 9,77 δισ. δολάρια που ανέμενε η LSEG.

– Συνδρομές επί πληρωμή: 282,7 εκατ. έναντι 282,15 εκατ. που αναμένονταν, σύμφωνα με την StreetAccount.

Τα καθαρά κέρδη της περιόδου ανήλθαν σε 2,36 δισ. δολάρια ή 5,40 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,68 δισ. δολαρίων ή 3,73 δολαρίων ανά μετοχή κατά το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους. Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 15% σε 9,83 δισ. δολάρια από 8,54 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα.

Η εταιρεία σημείωσε την Πέμπτη ότι αναμένει ότι τα έσοδα του τέταρτου τριμήνου θα φτάσουν τα 10,13 δισ. δολάρια και τα κέρδη ανά μετοχή τα 4,23 δολάρια. Μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης των εσόδων αναμένεται να προέλθει από την αύξηση των συνδρομητών. Το Netflix πρόσθεσε 5,1 εκατ. συνδρομητές κατά τη διάρκεια του τριμήνου, περισσότερο από τα 4,5 εκατ. που ανέμενε η Wall Street. Πάντως, σημειώνεται, πως η εταιρεία θα σταματήσει να ανακοινώνει αριθμό νέων συνδρομητών.

Το Netflix το τρίμηνο αυτό προώθησε νέες σειρές όπως τα “The Perfect Couple”, “Nobody Wants This” και “Tokyo Swindlers” μαζί βέβαια με τα “Emily in Paris” και “Cobra Kai”, και άλλες τηλεοπτικές επιτυχίες.

Με πληροφορίες από CNBC