Skip to main content

Goldman Sachs: Άλμα 45% στα κέρδη γ’ τριμήνου

Τριμηνιαία κέρδη 2,99 δισ. δολάρια

Η Goldman Sachs ξεπέρασε τις εκτιμήσεις για τα κέρδη και τα έσοδα του γ’ τριμήνου χάρη στα ισχυρά αποτελέσματα από τις δραστηριότητες διαπραγμάτευσης μετοχών και επενδυτικής τραπεζικής.

Ο χρηματοπιστωτικός κολοσσός ανακοίνωσε τριμηνιαία κέρδη 2,99 δισ. δολάρια ή 8,4 δολάρια ανά μετοχή, αυξημένα κατά 45% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα και πάνω από την πρόβλεψη των αναλυτών για 6,89 δολάρια ανά μετοχή.

Τα έσοδά της σημείωσαν άλμα 7% σε σύγκριση με το γ’ τρίμηνο του 2023 και διαμορφώθηκαν στα 12,7 δισ. δολάρια, πάνω από την εκτίμηση για 11,8 δισ. δολάρια.

Τα τελευταία δύο χρόνια, η εκστρατεία νομισματικής σύσφιξης από τη Fed έχει δημιουργήσει ένα περιβάλλον που δεν είναι και τόσο ιδανικό για επενδυτικές τράπεζες όπως η Goldman. Τώρα που η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ χαλαρώνει το επιτόκιο αναφοράς της, η Goldman είναι σε θέση να επωφεληθεί, καθώς οι εταιρείες που περίμεναν στο περιθώριο για να αποκτήσουν ανταγωνιστές ή να αντλήσουν κεφάλαια αρχίζουν να αναλαμβάνουν δράση και η άνοδος των αξιών ενισχύει τις δραστηριότητές της στον τομέα της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντέιβιντ Σόλομον επικαλέστηκε ένα «λειτουργικό περιβάλλον που βελτιώνεται» καθώς σχολίασε τα αποτελέσματα.