Skip to main content

Stellantis: Υποβαθμίζει το guidance για το 2024, κατακρημνίζεται η μετοχή

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Το προσαρμοσμένο περιθώριο λειτουργικού κέρδους το 2024 θα κυμανθεί μεταξύ 5,5 - 7,0%

Η Stellantis μείωσε τη Δευτέρα τις ετήσιες προβλέψεις της για το 2024 λόγω της επιδείνωσης της «παγκόσμιας δυναμικής του κλάδου» και του ενισχυμένου ανταγωνισμού από την Κίνα, στέλνοντας τις μετοχές της εισηγμένης στο Μιλάνο στο ναδίρ (-12,5%).

Ο γαλλο-ιταλικός όμιλος, γνωστός για μάρκες όπως η Chrysler, η Dodge, η Jeep και η Maserati, προειδοποίησε για χαμηλότερες από τις αναμενόμενες πωλήσεις «στις περισσότερες περιοχές» κατά το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Πλέον προβλέπει περιθώριο προσαρμοσμένου λειτουργικού κέρδους μεταξύ 5,5% και 7,0% για την περίοδο του 2024, από «διψήφιο» που ήταν οι προβλέψεις της.

Η Stellantis μείωσε τις προβλέψεις για τις ελεύθερες ταμειακές ροές της σε ένα εύρος από 5 δισ. ευρώ έως 10 δισ. ευρώ, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για θετική παραγωγή μετρητών.

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι έχει επιταχύνει το σχέδιο ομαλοποίησης των επιπέδων αποθεμάτων στις ΗΠΑ, με στόχο να μην υπάρχουν περισσότερα από 330.000 οχήματα στις αντιπροσωπείες μέχρι το τέλος του 2024, αντί του αρχικού στόχου του πρώτου τριμήνου του 2025.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC