Skip to main content

BNP Paribas: Υπάρχουν πάρα πολλές τράπεζες στην Ευρώπη

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γαλλίας λέει πως υπάρχουν «πάρα πολλές» ευρωπαϊκές τράπεζες, καθώς η UniCredit κινείται προς την «επιθετική εξαγορά» της Commerzbank

H BNP Paribas,η μεγαλύτερη τράπεζας της Γαλλίας, δήλωσε την Πέμπτη ότι υπάρχουν πάρα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες για να μπορέσει η περιοχή να ανταγωνιστεί τους ανταγωνιστές από τις ΗΠΑ και την Ασία, ζητώντας τη δημιουργία περισσότερων διασυνοριακών τραπεζικών κολλοσών.

Μιλώντας στο CNBC στο συνέδριο της Bank of America Financials CEO Conference, ο οικονομικός διευθυντής της BNP Paribas Lars Machenil εξέφρασε την υποστήριξή του για μεγαλύτερη ολοκλήρωση στον τραπεζικό τομέα της Ευρώπης.

Τα σχόλιά του έρχονται καθώς η ιταλική UniCredit ανεβάζει τους τόνους στην προφανή προσπάθεια εξαγοράς της γερμανικής Commerzbank, ενώ η ισπανική BBVA συνεχίζει να «μαρκάρει στενά» την εγχώρια αντίπαλό της, Banco Sabadell.

«Αν σας ρωτούσα, πόσες τράπεζες υπάρχουν στην Ευρώπη, η σωστή σας απάντηση θα ήταν πάρα πολλές», δήλωσε ο Machenil.

«Αν είμαστε έτσι κατακερματισμένοι, δεν θα είναι ο ίδιος ανταγωνισμός με αυτό που μπορεί να δείτε σε άλλες περιοχές. Έτσι … θα πρέπει βασικά να προχωρήσετε σε αυτή την ενοποίηση και να την ξεκινήσετε», πρόσθεσε.

Ο Machenil της BNP Paribas είπε ότι ενώ η εγχώρια ενοποίηση θα βοηθούσε στη σταθεροποίηση της αβεβαιότητας στο τραπεζικό περιβάλλον της Ευρώπης, η διασυνοριακή ενοποίηση ήταν «ακόμη λίγο πιο μακριά», αναφέροντας διαφορετικά συστήματα και υπηρεσίες.

Ερωτηθείς εάν αυτό σήμαινε ότι πίστευε ότι οι διασυνοριακές συγχωνεύσεις τραπεζών στην Ευρώπη έμοιαζαν με κάτι σαν μια παραπλανητική πραγματικότητα, ο Machenil απάντησε: «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Με πληροφορίες από CNBC