Skip to main content

Ο Στιβ Άισμαν του Μεγάλου Σορταρίσματος σε υποχρεωτική άδεια «αορίστου χρόνου» μετά το εξωφρενικό σχόλιο για τη Γάζα

«Δεν σιωπούμε. Πανηγυρίζουμε» έγραψε, για να ζητήσει συγγνώμη αργότερα

Ο Στιβ Άισμαν, ο άνθρωπος που έγινε γνωστός ποντάροντας στην κατάρρευση της αμερικανικής στεγαστικής αγοράς και βγάζοντας τεράστιο κέρδος από το μεγάλο αυτό σορτάρισμα, τέθηκε ουσιαστικά σε… αργία από τον εργοδότη του.

Η Neuberger Berman ανακοίνωσε ότι θα λάβει υποχρεωτική άδεια «αορίστου χρόνου», στον απόηχο μίας ανάρτησης για τη Λωρίδα της Γάζας, που πυροδότησε κύμα αντιδράσεων. Ο Άισμαν ανέβασε στον λογαριασμό του στο X μία ανάρτηση με βίντεο από φλεγόμενα κτίρια ύστερα από ισραηλινή επιδρομή στη Γάζα.

Το βίντεο συνοδευόταν από σχόλια για την απουσία διεθνούς ανησυχίας και κατακραυγής για τα όσα συμβαίνουν στον παλαιστινιακό θύλακα, με τον χρήστη να επισημαίνει «Οι κραυγές Παλαιστινίων που καίγονται ζωντανοί από το Ισραήλ. Ένα ολοκαύτωμα μπροστά στα μάτια μας. Ο κόσμος σιωπά».

Απαντώντας σε αυτό το σχόλιο ο Άισμαν έγραψε: «Θα αστειεύεσαι; Δεν σιωπούμε. Πανηγυρίζουμε». Οι πανηγυρισμοί του για την ανθρωπιστική τραγωδία που είναι σε εξέλιξη στη Γάζα μετά την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς και την απάντηση του Ισραήλ, με πάνω από 40.000 νεκρούς, ξεσήκωσε σφοδρές αντιδράσεις.

Ποιος είναι ο Άισμαν

Ο Άισμαν ζήτησε συγγνώμη για την ανάρτησή του, υποστηρίζοντας ότι το «πανηγυρίζουμε» αναφερόταν στην επίθεση του Ισραήλ στη Χεζμπολάχ του Λιβάνου και όχι στη Γάζα. Μάλιστα διέγραψε όχι μόνο την εν λόγω ανάρτηση, αλλά συνολικά τον λογαριασμό του. Αυτό όμως δεν κρίθηκε αρκετό.

Να θυμίσουμε ότι είναι γενικός διευθυντής της Neuberger Berman από το 2014. Έγινε βασικός χαρακτήρας στο βιβλίο του Μάικλ Λιούς, Το Μεγάλο Σορτάρισμα (The Big Short) και στην ομώνυμη ταινία του 2016, τον υποδύθηκε στη μεγάλη οθόνη ο Στιβ Καρέλ.