Skip to main content

Volkswagen: Θα κάνει 30.000 απολύσεις;

REUTERS/Fabian Bimmer

H κρίση στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας γίνεται όλο και πιο δραματική

Σοκ στη Volkswagen… Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία θέλει να περικόψει έως και 30.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία και όχι μόνο 15.000, όπως είχε διαρρεύσει μέχρι τώρα.

Την αποκάλυψη κάνει η γερμανική ιστοσελίδα “Manager Magazin”, του ομίλου Spiegel που ειδικεύεται στις αγορές. «Η VW θέλει να περικόψει έως και 30.000 θέσεις εργασίας στη Γερμανία, αναφέρει το Manager Magazin. Αυτό θα σήμαινε περικοπή του 25% όλων των θέσεων εργασίας της VW στη Γερμανία.

Σε κάθε περίπτωση, η κρίση στη μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας γίνεται όλο και πιο δραματική: Η VW έχει ένα οικονομικό κενό ύψους πέντε δισεκατομμυρίων ευρώ, αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα. Μέχρι τώρα ήταν γνωστό μόνο ότι δύο εργοστάσια της VW πρόκειται να κλείσουν, αλλά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες του Manager Magazin, η κατάσταση μπορεί να είναι χειρότερη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η VW θέλει επίσης στον επόμενο μεσοπρόθεσμο σχεδιασμό, οι επενδύσεις να περικοπούν κατά περίπου 20 δισ. ευρώ.

Οι περικοπές δεν επηρεάζουν «μόνο» τους εργαζομένους στα εργοστάσια: «Από τους περίπου 13.000 εργαζόμενους στην έρευνα και ανάπτυξη στη Γερμανία, 4.000 έως 6.000 θα έπρεπε πιθανώς να αποχωρήσουν, προβλέπουν ορισμένοι στον όμιλο», γράφει το Manager Magazin.

naftemporiki.gr