Skip to main content

Ο Στεφάν Σεζουρνέ στη θέση του Μπρετόν στη νέα Κομισιόν

REUTERS/Sarah Meyssonnier

Ο απερχόμενος Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Στεφάν Σεζουρνέ θα αντικαταστήσει τον Τιερί Μπρετόν

Τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών  Στεφάν Σεζουρνέ πρότεινε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ως Ευρωπαίο Επίτροπο μετά την ηχηρή παραίτηση του Τιερί Μπρετόν.

«Ο Στεφάν Σεζουρνέ ήταν πρόεδρος της ομάδας Renew στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατά την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο και πληροί όλα τα απαιτούμενα κριτήρια. Η ευρωπαϊκή του δέσμευση θα του δώσει τη δυνατότητα να εφαρμόσει πλήρως την ατζέντα της Επιτροπής», ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπερασπιζόταν πάντα την απόκτηση για τη Γαλλία ενός βασικού χαρτοφυλακίου Ευρωπαίου Επιτρόπου, επικεντρωμένου σε ζητήματα βιομηχανικής, τεχνολογικής κυριαρχίας. και την ευρωπαϊκή ανταγωνιστικότητα».

Ο Μακρόν ευχαρίστησε επίσης τον Τιερί Μπρετόν, «έναν αξιόλογο Ευρωπαίο Επίτροπο» που «συνέβαλε σθεναρά στην προώθηση μιας πολιτικής ευρωπαϊκής κυριαρχίας στους ψηφιακούς τομείς (DSA/DMA), στη στήριξη της αμυντικής βιομηχανικής και τεχνολογικής βάσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και την ανθεκτικότητα της ενιαίας αγοράς της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη διάρκεια της κρίσης του Covid».

Διαβάστε ακόμη

Γιατί η φον ντερ Λάιεν εκδικήθηκε τον Μπρετόν