Skip to main content

Η Huawei θέλει να επισκιάσει την Apple αποκαλύπτοντας νέο προϊόν «που κάνει την επιστημονική φαντασία πραγματικότητα»

REUTERS/Tingshu Wang

Τα αποκαλυπτήριά του θα γίνουν λίγες ώρες μετά την αναμενόμενη παρουσίαση του iPhone 16

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει το νέο καινοτόμο προϊόν που θέλει να παρουσιάσει στο κοινό η Huawei. Αυτό που ξέρουμε όμως είναι ότι θα το αποκαλύψει λίγες ώρες μετά την παρουσίαση του νέου iPhone της Apple.

Σήμερα η κινεζική εταιρεία ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα Weibo ότι στις 14:30 μμ της 10ης Σεπτεμβρίου ώρα Πεκίνου (βράδυ της 9ης Σεπτεμβρίου στη δυτική ακτή των ΗΠΑ) θα παρουσιάσει ένα νέο προϊόν, χωρίς να αποκαλύψει την όποια λεπτομέρεια για αυτό.

Η Apple έχει προγραμματίσει να παρουσιάσει το νέο της κινητό το πρωί της 9ης Σεπτεμβρίου (ώρα ΗΠΑ) σε μία εκδήλωση που φέρει το tagline «It’s Glowtime».

Ο Ρίτσαρντ Γου, επικεφαλής τεχνολογίας καταναλωτικών ειδών και αυτοκίνησης στη Huawei, τόνισε πως καταφθάνει ένα «κορυφαίο, καινοτόμο και επιδραστικό προϊόν» της εταιρείας. «Είναι ένα προϊόν που θα αφήσει εποχή και που οι άλλοι έχουν σκεφτεί αλλά δεν μπορούν να φτιάξουν», πρόσθεσε. «Ύστερα από 5 χρόνια επενδύσεων η Huwaei μετατρέπει την επιστημονική φαντασία σε πραγματικότητα», κατέληξε.

Περνάει στην αντεπίθεση

Η Huawei ήταν κάποτε ο μεγαλύτερος παίχτης στην αγορά των έξυπνων κινητών παγκοσμίως, αλλά δέχθηκε πλήγμα από τις αμερικανικές κυρώσεις, που απέκοψαν την πρόσβασή της σε ημιαγωγούς νέας γενιάς.

Πέρυσι η εταιρεία παρουσίασε ένα νέο κινητό, με αρκετά προηγμένα chip, εκπλήσσοντας την Ουάσινγκτον και τον κόσμο της τεχνολογίας. Με την αντεπίθεσή της, το δεύτερο τρίμηνο είδε τις πωλήσεις της το δεύτερο τρίμηνο να κάνουν άλμα 41%.