Skip to main content

Η Huawei «νίκησε» την Apple στις πωλήσεις smartphones και κάνει άλμα στα έσοδα

REUTERS/Tingshu Wang

Το iPhone έπεσε από την πρώτη πεντάδα της Κίνας στην κατάταξη των smartphones

Τα έσοδα της Huawei αυξήθηκαν για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, αφού τα smartphones της κέρδισαν μερίδιο αγοράς στην Κίνα εις βάρος της Apple.

Ο κινεζικός ηγέτης στον τομέα των δικτύων και των ηλεκτρονικών σημείωσε έσοδα 239 δισ. γιουάν (33,6 δισ. δολάρια) το β’ τρίμηνο, αυξημένα κατά 33,7% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα καθαρά κέρδη ήταν 35,5 δισ. γουάν, μειωμένα κατά 18,6% σε σχέση με ένα χρόνο πριν, όταν η Huawei κατέγραψε έκτακτα κέρδη από εκποιήσεις.

Η εταιρεία πούλησε τον κατασκευαστή κινητών συσκευών Honor Device σε μια κοινοπραξία το 2020 και τμήματα της επιχείρησης διακομιστών της το 2021.

Οι πωλήσεις smartphone της εταιρείας με έδρα τη Σενζέν αυξήθηκαν κατά 50% το περασμένο τρίμηνο, καθώς η ίδια και άλλοι τοπικοί παίκτες όπως η Vivo και η Xiaomi «νίκησαν» την Apple, η οποία έπεσε στην έκτη θέση μεταξύ των κατασκευαστών κινητών τηλεφώνων στην Κίνα.

Οι πωλήσεις της Apple στην Κίνα μειώθηκαν κατά 6,5% το τρίμηνο του Ιουνίου, χάνοντας τις προβλέψεις της Wall Street, ακόμη και όταν οι συνολικές αποστολές στην Κίνα αυξήθηκαν.

Με πληροφορίες από Bloomberg