Skip to main content

Κίνα: Η ταχεία ανάκαμψη των ταχυμεταφορών αντανακλά την οικονομική ζωτικότητα

Φωτογραφία από τον Σι Καϊσίν
Ένα ειδικό ταχυδρομικό όχημα παραδίδει τα τεμεχια ταχείας παράδοσης στο σταθμό εξυπηρέτησης logistics ταχυδρομικής παράδοσης στην πόλη Τσιανσί, στην πόλη Μπίτζιε, στην επαρχία Γκουίζου

Η επίτευξη του στόχου των 100 δισ. παραδόσεων αντανακλά τις απεριόριστες δυνατότητες της κινεζικής οικονομίας

Σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Αρχής Ταχυδρομείων της Κίνας, στις 13 Αυγούστου, ο όγκος των ταχυμεταφορών ξεπέρασε τις 100 δισ. παραδόσεις, σπάζοντας το ρεκόρ αυτό 71 ημέρες νωρίτερα σε σύγκριση με το 2023. Ο κλάδος πέτυχε για άλλη μια φορά τον στόχο των 100 δισ. παραδόσεων αρκετά νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα, αντανακλώντας την ποιοτική ανάπτυξη και αποτελεσματικότητα της κινεζικής αγοράς των ταχυμεταφορών, καθώς και την ευημερία και ζωτικότητα της κινεζικής οικονομίας.

Ο κλάδος των ταχυμεταφορών είναι πολύ σημαντικός γιατί συνδέει οικογένειες και επιχειρήσεις. Η ταχεία ανάπτυξή του τα τελευταία χρόνια έχει φέρει μεγάλη άνεση στην παραγωγή και τη ζωή των ανθρώπων. Από την αρχή του τρέχοντος έτους, υπήρξαν 5.144 προϊόντα ταχείας παράδοσης στην Κίνα κάθε δευτερόλεπτο και 440 εκατομμύρια είδη ταχείας παράδοσης κάθε μέρα. Ο υψηλότερος ημερήσιος όγκος επιχειρήσεων υπερβαίνει τα 580 εκατομμύρια τεμάχια, ο μέσος μηνιαίος όγκος επιχειρήσεων υπερβαίνει τα 13 δισεκατομμύρια τεμάχια και το μέσο μηνιαίο επιχειρηματικό εισόδημα υπερβαίνει τα 100 δισεκατομμύρια γιουάν. Πίσω από αυτά τα δεδομένα, υπάρχει τόσο ποσοτική ανάπτυξη όσο και ποιοτική βελτίωση, κάτι που αποτελεί ισχυρή απόδειξη της αποτελεσματικής λειτουργίας και της καινοτόμου ανάπτυξης του κλάδου των ταχυμεταφορών της Κίνας.

Τα δεδομένα αυτά βασίζονται στις ακάματες προσπάθειες των εταιρειών ταχείας διεκπεραίωσης. Οι τελευταίες εξαπλώνουν το δίκτυό τους σε χωριά και εργοστάσια, εμπλουτίζουν συνεχώς τις υπηρεσίες τους, βελτιώνουν τον σχεδιασμό των συσκευασιών, αναβαθμίζουν τις δυνατότητες μεταφοράς της ψυκτικής αλυσίδας και προωθούν την αποτελεσματική σύνδεση μεταξύ των αγορών προέλευσης των προϊόντων και των καταναλωτών, ενισχύοντας τις δυνατότητες εξυπηρέτησης πολλών κλάδων. Έτσι, εποχιακά φρούτα όπως κεράσια από την Κασγκάρ του Σιντζιάνγκ και σταφύλια από την Τζινχουά της Τσετζιάνγκ φτάνουν στα τραπέζια των καταναλωτών μέσα στην επόμενη ημέρα. Σήμερα, οι εταιρείες ταχυμεταφορών αναπτύσσουν τις υποδομές τους για τη χρήση μη επανδρωμένων αεροσκαφών και άλλων οχημάτων, ώστε στο μέλλον να προσφέρουν αποτελεσματικότερες και πιο βολικές υπηρεσίες στους καταναλωτές.

Η επίτευξη του στόχου των 100 δισ. παραδόσεων αντανακλά επίσης τις απεριόριστες δυνατότητες της κινεζικής οικονομίας. Ο κλάδος των ταχυμεταφορών απελευθερώνει συνεχώς την επιγραμμική καταναλωτική ζήτηση. Το πρώτο εξάμηνο του έτους, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις στην Κίνα έφτασαν τα 7,1 τρισ. γιουάν, σημειώνοντας αύξηση 9,8%, εκ των οποίων τα 5,96 τρισ. γιουάν αφορούσαν πωλήσεις φυσικών αγαθών οι οποίες γνώρισαν αύξηση κατά 8,8%. Καθώς η κινεζική οικονομία ανακάμπτει και βελτιώνεται, η καταναλωτική ζήτηση σε διαφοροποιημένες αγορές συνεχώς ενισχύεται με τον κλάδο των ταχυμεταφορών να γνωρίζει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Από τις αρχές του έτους, οι κινεζικές αρχές υιοθέτησαν πολιτικές προώθησης της διάταξης και κατασκευής ταχυδρομικών κόμβων ταχυμεταφορών, προσφέροντας καλές ευκαιρίες στον κλάδο για τη βελτίωση των βασικών δυνατοτήτων του, την ενίσχυση των ικανοτήτων διαλογής καθώς και την αύξηση της ακτινοβολίας του. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2024, ο όγκος των ταχυμεταφορών στο μεσαίο τμήμα του ποταμού Γιανγκτσέ και των αστικών οικισμών της Τσενγκτού και Τσονγκτσίνγκ αυξήθηκε κατά 40% σε ετήσια βάση, υπερβαίνοντας τον συνολικό ρυθμό ανάπτυξης του κλάδου χάρη στους αναδυόμενους αεροπορικούς κόμβους μεταφορών της περιοχής. Μέσω της εφαρμογής ενός πακέτου οικονομικών μέτρων που επικεντρώνονται στην προώθηση της κατανάλωσης και τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης, τα τεράστια πλεονεκτήματα της κινεζικής αγοράς γίνονται όλο και πιο εμφανή, αποτελώντας κινητήρια δύναμη για την υψηλής ποιότητας ανάπτυξη των ταχυμεταφορών.

Οι ταχυμεταφορές πραγματοποιούν την επιθυμία των ανθρώπων για μια καλύτερη ζωή. Από τις παραδόσεις εντός της επόμενης ημέρας και τις μη επανδρωμένες μεταφορές, μέχρι τις παραδόσεις εντός της ημέρας και σε απομακρυσμένες περιοχές όπως τα χωριά, ο κλάδος έχει καταστεί ισχυρό μέσο για την αναβάθμιση της βιομηχανίας , την αναζωογόνηση της υπαίθρου και τη βελτίωση του επιπέδου διαβίωσης. Με το δίκτυο να εξαπλώνεται προς όλες τις κατευθύνσεις, το υπέροχο όνειρο για μια «ομαλή ροή αγαθών» σύντομα θα γίνει πραγματικότητα.