Skip to main content

Κάμαλα Χάρις: Ντελίριο ενθουσιασμού στους Δημοκρατικούς για την υποψηφιότητά της, με δωρεές-ρεκόρ

Kent Nishimura/Pool via REUTERS

Σε λιγότερο από μήνα η προεκλογική εκστρατεία της Αντιπροέδρου των ΗΠΑ, συγκέντρωσε 540 εκατ. δολάρια

Η υποψήφια των Δημοκρατικών για την προεδρία των ΗΠΑ, Καμάλα Χάρις, έχει συγκεντρώσει 540 εκατομμύρια δολάρια σε λίγο περισσότερο από ένα μήνα από τότε δηλαδή που ξεκίνησε τον αγώνα της για τον Λευκό Οίκο, με ένα κύμα δωρεών να εισρέει κατά τη διάρκεια του Εθνικού Συνεδρίου των Δημοκρατικών στο Σικάγο.

Σε memo που έδωσε στη δημοσιότητα η υπεύθυνη της εκστρατείας της Χάρις, Τζεν Ο’ Μάλεϊ Ντίλον, αναφέρεται ότι στα 540 εκατ. δολάρια που συγκεντρώθηκαν περιλαμβάνονται 82 εκατ. δολάρια που εισέρρευσαν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του συνεδρίου και αποτελούν δείγμα του ενθουσιασμού των Δημοκρατικών για την υποψηφιότητά της.

Κάμαλα Χάρις: Η ιστορική ομιλία με την οποία αποδέχθηκε το χρίσμα – Τι είπε για μεσαία τάξη, αμβλώσεις, Γάζα και Ουκρανία

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο ποσό που συγκεντρώθηκε ποτέ από οποιαδήποτε προεδρική εκστρατεία σε αυτό το χρονικό διάστημα», είπε.

Ρότα για την Τζόρτζια

Η υποψηφιότητα της Χάρις, που έλαβε και επίσημα το χρίσμα στο συνέδριο, αλλά το είχε αποδεχθεί ήδη από τον Τζο Μπάιντεν στις 21 Ιουλίου, έχει δημιουργήσει δυναμική που έχει φέρει τον Ντόναλντ Τραμπ σε θέση άμυνας, ενώ εκείνος δυσκολεύεται να διατηρήσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης πάνω του.

Η Χάρις και ο υποψήφιος για την αντιπροεδρία Τιμ Γουόλς, ξεκινούν αυτή την εβδομάδα την εκστρατεία τους για τον Λευκό Οίκο σε μια περιοδεία με λεωφορείο στην Τζόρτζια, επιδιώκοντας να κερδίσουν υποστήριξη σε μια πολιτεία που διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Με πληροφορίες από Reuters