Skip to main content

Macy’s: Υποβαθμίζει τo guidance – Βουτιά για τη μετοχή

REUTERS/Brendan McDermid/File Photo

Η Macy's χάνει των στόχο πωλήσεων του β' τριμήνου

Η Macy’s μείωσε την Τετάρτη τις προβλέψεις της για τις πωλήσεις της για το σύνολο του έτους, δηλώνοντας ότι ότι βλέπει επιλεκτικούς αγοραστές με μεγαλύτερη εστίαση στις προσφορές.

Ο κολοσσός λιανικών καταστημάτων  παρουσίασε ένα μικτό τρίμηνο, καθώς ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street για τα κέρδη, αλλά δεν κατάφερε να επιτύχει τα έσοδα.

Η Macy’s δήλωσε ότι αναμένει πλέον καθαρές πωλήσεις μεταξύ 22,1 και 22,4 δισ. δολαρίων, οι οποίες είναι χαμηλότερες από το εύρος των 22,3 έως 22,9 δισ. δολαρίων που ανέμενε προηγουμένως. Αυτό θα ήταν επίσης μείωση σε ετήσια βάση από τα 23,09 δισ. δολάρια που ανέφερε για το οικονομικό έτος 2023.

Μετά τις ανακοινώσεις της Macy’s η μετοχή της διαπραγματεύεται με ισχυρές απώλειες άνω του 8% στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Wall Street.

Για το β’ τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε μικτά μεγέθη, με κερδοφορία που ξεπέρασε κατά πολύ τις εκτιμήσεις της αγοράς, αλλά με τζίρο χαμηλότερο από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Συγκεκριμένα, η Macy’s ολοκλήρωσε το τρίμηνο με κέρδη 53 σεντς ανά μετοχή έναντι μέσης εκτιμήσεις για 30 σεντς, με τα έσοδά της στα 4,94 δισ. δολάρια έναντι πρόβλεψης για 5,12 δισ.