Skip to main content

Deutsche Bank: Ζημίες για πρώτη φορά μετά από 4 χρόνια – «Βουτιά» 8% για τη μετοχή

EPA/FRANK RUMPENHORST

Οι καθαρές ζημίες που αναλογούν στους μετόχους είναι 143 εκατ. ευρώ

Η Deutsche Bank διέκοψε την Τετάρτη ένα σερί κερδών 4 ετών και επιβεβαίωσε ότι δεν θα προβεί σε δεύτερη αγορά μετοχών φέτος.

Οι μετοχές υποχώρησαν περισσότερο από 8%,  παρά το γεγονός ότι οι αναλυτές χαρακτήρισαν τα αποτελέσματα ως γενικά σταθερά.

Η καθαρή ζημία που αναλογεί στους μετόχους ήταν 143 εκατ. ευρώ (155,1 εκατ. δολάρια), έναντι δημοσκόπησης της LSEG από αναλυτές που είχε προβλέψει ζημιά 145 εκατ. ευρώ.

Τα έσοδα από την αγορά και πώληση τίτλων σταθερού εισοδήματος και συναλλάγματος, βασικός παράγοντας εσόδων για την Deutsche Bank, συρρικνώθηκαν κατά περίπου 3% στο τρίμηνο, την ίδια στιγμή που οι μεγάλες τράπεζες της Wall Street εμφάνισαν άνοδο 5% κατά μέσο όρο.

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας είχε προειδοποιήσει ότι θα δεχτεί πλήγμα στο τρίμηνο από την πρόβλεψη για την Postbank, η οποία αναμένεται να ανέλθει στα 1,3 δισ. ευρώ. Η αγωγή που έχουν καταθέσει επενδυτές κατηγορεί την Deutshe Bank ότι πλήρωσε λίγα χρήματα για να εξαγοράσει τον κολοσσό λιανικής τραπεζικής το 2010.

Η τράπεζα είπε ότι παρέμεινε σε καλό δρόμο με τη δέσμευσή της για τη διανομή προς τους μετόχους, η οποία έχει δηλώσει προηγουμένως για ένα ποσό που υπερβαίνει τα 8 δισεκατομμύρια ευρώ σε εξαγορές μετοχών κατά την περίοδο οικονομικού έτους 2021-2025.