Skip to main content

Ο Μπάιντεν παραδίδει τη σκυτάλη, αλλά ποιος θα την πάρει; Πώς θα επιλέξουν οι Δημοκρατικοί νέο υποψήφιο

REUTERS/Ken Cedeno

Δείτε τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να δοθεί το χρίσμα του κόμματος

Με τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να αποχωρεί από την κούρσα, έχουμε εισέλθει σε μια άνευ προηγουμένου περίοδο, στη σύγχρονη ιστορία των ΗΠΑ.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θα πρέπει τώρα να επιλέξει έναν νέο υποψήφιο, χωρίς την τυπική σειρά προκριματικών και κοινοβουλευτικών εκλογών που επιτρέπουν σε ένα ευρύ φάσμα Αμερικανών να κάνουν γνωστές τις απόψεις τους.

Τα κρίσιμα βήματα

Αυτή η απόφαση θα ληφθεί τελικά από τους περίπου 4.700 αντιπροσώπους στο Δημοκρατικό Εθνικό Συνέδριο. Είτε κατά τη διάρκεια μίας τηλεδιάσκεψης, η οποία έχει προγραμματιστεί προσωρινά για τις αρχές Αυγούστου, είτε στο συνέδριο στο Σικάγο που αρχίζει στις 19 Αυγούστου, αυτοί οι εκπρόσωποι θα επιλέξουν ποιος θα λάβει το χρίσμα του κόμματος για τις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοεμβρίου.

Αφού οι εκπρόσωποι εκλέξουν έναν προεδρικό υποψήφιο, θα επιλεγεί και ένας υποψήφιος αντιπρόεδρος. Αυτά τα ονόματα στη συνέχεια θα τυπωθούν στο ψηφοδέλτιο σε κάθε πολιτεία και στην Ουάσιγκτον, DC.

Ενώ είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η ευθύνη θα βαρύνει τώρα τους αντιπροσώπους του Συνεδρίου, είναι πιθανό το κόμμα να χρειαστεί είτε να δώσει μία νέα ερμηνεία των κανόνων του είτε να εισάγει νέους.

Τελικά, η Δημοκρατική Εθνική Συνέλευση είναι ο απόλυτος κριτής των κανόνων, σημειώνει το CNN.

Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.