Skip to main content

Crowdstrike – Microsoft: Πάνω από 3.300 πτήσεις ακυρώθηκαν παγκοσμίως

REUTERS/Bing Guan

Περιορισμένα τα προβλήματα στο Ελεύθεριος Βενιζέλος, αν και δεν λείπουν οι καθυστερήσεις

Νέος απολογισμός ανεβάζει δραματικά τον αριθμό των πτήσεων, που έχονυ ακυρωθεί παγκοσμίως.

Σύμφωνα με τη Cirium είναι περίπου 3.340 – αντιστοιχούν στο 3% των προγραμματισμένων δρομολογίων διεθνώς.

Τα αεροδρόμια της Ευρώπης που επλήγησαν περισσότερο

Στην Ευρώπη ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24 έδειξε ότι μεταξύ των αεροδρομίων που επλήγησαν περισσότερο ήταν το Βερολίνο, η Βενετία και το Άμστερνταμ. Και στα τρία είχαμε πολλές ακυρώσεις ή πολύωρες αναμονές των επιβατών.

Το βρετανικό Gatwick είπε ότι αντιμετωπίζει ορισμένα προβλήματα με τα συστήματα πληροφορικής της. Το αεροδρόμιο Χίθροου, το πιο πολυσύχναστο στην Ευρώπη, είπε ότι οι πτήσεις πραγματοποιούνται «αν και αντιμετωπίζουμε καθυστερήσεις».

Στο Παρίσι, που προετοιμάζεται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε μια εβδομάδα, τα συστήματα πληροφορικής στο Paris-Charles de Gaulle και στο Paris-Orly δεν επηρεάστηκαν άμεσα, αν και η παγκόσμια επιβράδυνση πλήττει τα check-in.

«Εφαρμόζουμε σχέδια έκτακτης ανάγκης για να ελαχιστοποιήσουμε τυχόν επιπτώσεις στα ταξίδια», ανέφερε το αεροδρόμιο που εδρεύει στο Λονδίνο.

Οι αερομεταφορείς Deutsche Lufthansa AG, Air France-KLM και Ryanair Holdings Plc δήλωσαν ότι οι λειτουργίες τους διαταράσσονται. Η ολλανδική KLM είπε ότι αναγκάστηκε να αναστείλει τις «περισσότερες λειτουργίες» καθώς η διακοπή καθιστούσε «αδύνατο τον χειρισμό πτήσεων».

Η Norwegian Air Shuttle ASA είπε ότι αναγκάστηκε να εκτρέψει μια πτήση με προορισμό το Βερολίνο πίσω στο Όσλο.

Ορισμένες αεροπορικές εταιρείες είδαν τα συστήματά τους να επιστρέφουν γρήγορα. Η Iberia της IAG Group SA δήλωσε ότι τα συστήματά της επανήλθαν σε κανονική λειτουργία αφού η αεροπορική εταιρεία ολοκλήρωσε το πρωί χειροκίνητα τα check-in λόγω διακοπών. Τα συστήματα άρχισαν να λειτουργούν ξανά από τις 9:30 π.μ., είπε η ισπανική αεροπορική εταιρεία.

Περιορισμένα προβλήματα στο Ελευθέριος Βενιζέλος

Περιορισμένες είναι μέχρι τώρα οι επιπτώσεις στην επιχειρησιακή λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένος Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», με φόντο το παγκόσμιο μπλακ άουτ σε πληροφοριακά συστήματα.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ στέλεχος του τομέα επικοινωνίας του Αεροδρομίου, από το πρωί έχουν ακυρωθεί 3 – εκ των συνολικά 5 – πτήσεων προς ΗΠΑ και μικρός αριθμός προς ευρωπαϊκούς και άλλους προορισμούς, καθώς ορισμένα αεροδρόμια του εξωτερικού παραμένουν κλειστά εξαιτίας των παραπάνω προβλημάτων.

Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»: Περιορισμένα προβλήματα λόγω του διεθνούς μπλακ άουτ – Ακυρώθηκαν πτήσεις προς ΗΠΑ