Skip to main content

Crowdstrike: Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας για το παγκόσμιο black out στα πληροφοριακά συστήματα

Δεν είναι κυβερνοεπίθεση, διαβεβαιώνει - Τι συνέβη

Έχοντας προκαλέσει παράλυση σε αερομεταφορές, προβλήματα σε επικοινωνίες και συναλλαγές, και διεθνή αναστάτωση, η Crowdstrike με επίσημη ανακοίνωσή της, διαβεβαιώνει ότι το παγκόσμιο black out σε πληροφοριακά συστήματα δεν οφείλεται σε κυβερνοεπίθεση ή σε ζήματα ασφαλείας, αλλά σε τεχνικό πρόβλημα.

Η εταιρεία είχε από νωρίς αναγνωρίσει, με δηλώσεις του εκπροσώπου της, στο NBC, ότι βρίσκεται πίσω από το ντόμινο των διεθνών επιπτώσεων. Σε επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε εξηγεί τι ακριβώς συνέβη και διαβεβαιώνει ότι εργάζεται για την αποκατάσταση όλων των συστημάτων της.

Crowdstrike: Ποια είναι η εταιρεία πίσω από το παγκόσμιο black out πληροφοριακών συστημάτων

Ακολουθεί όλη η ανακοίνωση

«Η Crowdstrike εργάζεται ενεργά με πελάτες που επηρεάζονται από ένα ελάττωμα που εντοπίστηκε σε μια ενημερωμένη έκδοση περιεχομένου για κεντρικούς υπολογιστές των Windows.

Οι κεντρικοί υπολογιστές Mac και Linux δεν επηρεάζονται. Δεν πρόκειται για περιστατικό ασφαλείας ή κυβερνοεπίθεση.

Το ζήτημα έχει εντοπιστεί, απομονωθεί και προωθείται επιδιόρθωση. Παραπέμπουμε τους πελάτες στην πύλη υποστήριξης για τις πιο πρόσφατες ενημερώσεις και θα συνεχίσουμε να παρέχουμε πλήρεις και συνεχείς ενημερώσεις στον ιστότοπό μας.

Συνιστούμε περαιτέρω στους οργανισμούς να διασφαλίσουν ότι επικοινωνούν με τους εκπροσώπους του Crowdstrike μέσω επίσημων καναλιών. Η ομάδα μας είναι πλήρως κινητοποιημένη για να διασφαλίσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα των πελατών της Crowdstrike».

Συνεχής ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις από το liveblog της Ναυτεμπορικής.