Skip to main content

Adidas: Αναβαθμίζει το guidance για το 2024 μετά από ένα ισχυρό β’ τρίμηνο

Η ανοδική της πορεία οφείλεται στην επιτυχημένη κυκλοφορία των δύο τελευταίων μοντέλων sneakers, «Gazelle» και «Samba»

Οι μετοχές της Adidas σημείωσαν άνοδο την Τετάρτη, αφού η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα αυξήσει το guidance για το έτος 2024 μετά από καλύτερα από τα αναμενόμενα προκαταρκτικά αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο.

Η μετοχή καταγράφει άνοδο 4,42%.

Η γερμανική εταιρεία αθλητικών ειδών αναμένει τώρα τα λειτουργικά της κέρδη να φτάσουν περίπου το 1 δισ. ευρώ (1,09 δισεκατομμύρια δολάρια) για ολόκληρο το έτος 2024, από την προηγούμενη εκτίμηση για 700 εκατ. ευρώ.

Η Adidas είπε ότι τα έσοδά της αυξήθηκαν κατά 11% το β΄ τρίμηνο, σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.

Η ανοδική της πορεία οφείλεται στην επιτυχημένη κυκλοφορία των δύο τελευταίων μοντέλων sneakers, «Gazelle» και «Samba».

Εξαιρουμένων των πωλήσεων της ανταγωνιστικής σειράς Yeezy και τα δύο έτη, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 16% το τρίμηνο, σημείωσε η Adidas.

Η Adidas συνεργάστηκε με τον ράπερ Ye, γνωστό παλιότερα ως Kanye West, στη γραμμή Yeezy, αλλά διέκοψε τις σχέσεις μαζί του μετά από μια σειρά αντισημιτικών δηλώσεων.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν στα 346 εκατομμύρια ευρώ το δεύτερο τρίμηνο του έτους, πολύ υψηλότερα από τα 176 εκατομμύρια που είχαν καταγραφεί την ίδια χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους, ανακοίνωσε η Adidas.

Η εταιρεία είχε ήδη αυξήσει τις προοπτικές της για το 2024 μία φορά φέτος, αφού δημοσίευσε τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, τα οποία επίσης ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Η μάρκα αθλητικών ειδών τον Απρίλιο ανέφερε ότι τα λειτουργικά της κέρδη για το α’ τρίμηνο ανήλθαν σε 336 εκατομμύρια ευρώ, έναντι 60 εκατομμυρίων που είχαν καταγραφεί το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.