Skip to main content

Bank of America: Ολισθαίνουν τα έσοδα, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων

REUTERS/Brendan McDermid

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας ήταν 6,9 δισ. δολάρια το τρίμηνο, μειωμένα κατά 6,7% από 7,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα

Η Bank of America ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της για το β’ τρίμηνο μειώθηκαν καθώς τα υψηλότερα επιτόκια συνέχισαν να επιβαρύνουν τη δανειοδότηση.

Τα καθαρά έσοδα της τράπεζας ήταν 6,9 δισ. δολάρια το τρίμηνο, μειωμένα κατά 6,7% από 7,4 δισ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα. Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 1% στα 25,4 δισ. δολάρια.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα των ΗΠΑ, όπως και άλλες μεγάλες τράπεζες συμπεριλαμβανομένων  της JPMorgan Chase, της Citigroup και της Wells Fargo, ανεφερε μια μικτή κατάσταση για το β’ τρίμηνο.

Η αναζωπύρωση της δραστηριότητας στη Wall Street οδήγησε σε άνοδο των αποτελεσμάτων για το τμήμα διαχείρισης περιουσίας της. Ωστόσο, τα υψηλότερα επιτόκια εξακολουθούν να μειώνουν τα πιθανά κέρδη της Bank of America από τους καθαρούς τόκους.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους της Bank of America, μειώθηκαν κατά 3% στα 13,7 δισ. δολάρια. Η τράπεζα διέθεσε 1,5 δισ. δολάρια για πιστωτικές ζημίες κατά το β’ τρίμηνο, μια ελαφρά αύξηση από το πρώτο τρίμηνο. Οι μέσες καταθέσεις της τράπεζας παρέμειναν σχετικά αμετάβλητες από τους πρώτους τρεις μήνες του έτους, στα 1,91 τρισεκατομμύρια δολάρια.