Skip to main content

Γαλλικές εκλογές: Δεν άρεσαν τα αποτελέσματα στη Moody’s, τα χαρακτηρίζει «δυσμενή» για το χρέος

REUTERS/Gonzalo Fuentes

Η Moody's προειδοποιεί κατά της κατάργησης της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης

Η Moody’s προειδοποίησε την Τρίτη ότι η κατάργηση της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος και μια πρόθεση της κυβέρνησης να μην ακολουθήσει ένα συγκρατημένο δημοσιονομικό πρόγραμμα θα μπορούσαν να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην αξιολόγηση της Γαλλίας.

Ο οίκος, ο οποίος επί του παρόντος αποδίδει αξιολόγηση Aa2 με σταθερές προοπτικές, προειδοποιεί ότι οι προοπτικές θα μπορούσαν να μειωθούν σε «αρνητικές» ανάλογα με τον αντίκτυπο των πολιτικών διαπραγματεύσεων στον προϋπολογισμό ή την πορεία της ανάπτυξης.

Χωρίς σαφή πλειοψηφία, «η ψήφιση νομοθεσίας θα είναι σίγουρα δύσκολη. Δεδομένων των περιορισμών που αντιμετωπίζει μια νέα κυβέρνηση, η δημοσιονομική εξυγίανση μέσω (χαμηλότερων) δαπανών το 2025» είναι “απίθανη”, αναφέρει η Moody’s σε σχόλιό της. Η αύξηση των εσόδων είναι επίσης «απίθανη».

Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι δυσμενή για την ικανότητα της Γαλλίας να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους, σύμφωνα με τη Moody’s, η οποία ανησυχεί ιδιαίτερα για την πιθανή αύξηση του κόστους των τόκων που καταβάλλονται για το χρέος.

«Μια μείωση της δέσμευσης της κυβέρνησης για δημοσιονομική εξυγίανση θα αυξήσει την πίεση» στις πιστώσεις, δήλωσε ο οργανισμός

Όλες οι εξελίξεις για τις γαλλικές εκλογές εδώ

Διαβάστε ακόμη

Εκλογές στη Γαλλία: Νευρικές διακυμάνσεις για τις γαλλικές μετοχές, πτώση για τα ομόλογα – Τι περιμένουν οι αγορές