Skip to main content

Οι αμερικανικές τράπεζες πέρασαν τα stress tests και αυξάνουν τα μερίσματα

REUTERS/Mike Segar

Οι αμερικανικές τράπεζες ενέκριναν αύξηση στα μερίσματα και προγράμματα επαναγοράς μετοχών

Οι μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ σχεδιάζουν να πληρώσουν περισσότερα στους μετόχους αφού πέρασαν τα αποτελέσματα των ετήσιων stress tests των ρυθμιστικών αρχών.

Η JPMorgan Chase δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμα σε 1,25 δολάρια ανά μετοχή, από 1,15 δολάρια. Η τράπεζα είχε ήδη αυξήσει το μέρισμά της τον Μάρτιο. Η JPMorgan ανακοίνωσε επίσης πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 30 δισ. δολαρίων, με ισχύ από την 1η Ιουλίου.

Η Morgan Stanley δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμά της σε 0,925 δολάρια ανά μετοχή, από 0,85 δολάρια. Η τράπεζα ανακοίνωσε επίσης ότι το διοικητικό της συμβούλιο ενέκρινε πολυετές πρόγραμμα επαναγοράς κοινών μετοχών της εταιρείας ύψους έως και 20 δισ. δολαρίων, αρχής γενομένης από το τρίτο τρίμηνο.

Η Bank of America δήλωσε ότι σχεδιάζει να αυξήσει το μέρισμά της στα 0,26 δολάρια από 0,24, ενώ η Goldman Sachs σχεδιάζει να αυξήσει το τριμηνιαίο μέρισμα στα 3 δολάρια ανά μετοχή, από 2,75.

Η Fed νωρίτερα αυτή την εβδομάδα επιβεβαίωσε ότι και οι 31 τράπεζες που συμμετείχαν στα stress tests, μεταξύ των οποίων κορυφαία ιδρύματα όπως η JPMorgan και η BofA, μεσαίες τράπεζες όπως οι Citizens και η PNC καθώς και οι θυγατρικές ξένων όπως η UBS και η Deutsche Bank, πέρασαν τη δοκιμασία με επιτυχία

Με πληροφορίες από Wall Street Journal