Skip to main content

H&M: Βουτιά 14% για τη μετοχή μετά τα απογοητευτικά κέρδη β΄τριμήνου

REUTERS/Arnd Wiegmann

Κάτω του στόχου η κερδοφορία της H&M

Οι μετοχές της H&M κατρακύλησαν περισσότερο από 14% το πρωί της Πέμπτης, αφού η εταιρεία ανέφερε μικρότερη από την αναμενόμενη αύξηση στα κέρδη του β’ τριμήνου και έθεσε εν αμφιβόλω τις πωλήσεις του Ιουνίου και τον στόχο περιθωρίου κέρδους για ολόκληρο το έτος.

Η 2η μεγαλύτερη εταιρεία λιανεμπορίου στον κόσμο δήλωσε ότι τα λειτουργικά κέρδη για την περίοδο Μαρτίου-Μαΐου ανήλθαν στα 7,1 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες (672 εκατομμύρια δολάρια), κάτω από τα 7,37 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες που ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με δημοσκόπηση της LSEG που επικαλείται το Reuters.

Το αποτέλεσμα του β΄τριμήνου ήταν ωστόσο πάνω από τα 4,7 δισεκατομμύρια σουηδικές κορώνες που καταγράφηκαν την ίδια περίοδο πέρυσι.

Η εταιρεία είπε επίσης ότι ο κακός καιρός (στη Βόρεια Ευρώπη) είναι πιθανό να μειώσει τις πωλήσεις τον Ιούνιο, οι οποίες αναμένει να μειωθούν κατά 6%, σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του περασμένου έτους.

Σε μια περαιτέρω επιβάρυνση των μετοχών, ο διευθύνων σύμβουλος της H&M, Daniel Ervér, αμφισβήτησε την ικανότητα της εταιρείας να επιτύχει τον στόχο περιθωρίου κέρδους φέτος.

«Ο στόχος μας για λειτουργικό περιθώριο 10% για ολόκληρο το έτος 2024 παραμένει σε ισχύ», είπε. «Ωστόσο, οι συνθήκες για την επίτευξη αυτού του επιπέδου φέτος έχουν γίνει πιο δύσκολες καθώς εκτιμάται ότι οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος αγορών και τα έσοδα από πωλήσεις, θα έχουν μεγαλύτερο αρνητικό αντίκτυπο από ό,τι αναμέναμε το β’ εξάμηνο».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από CNBC