Skip to main content

Όλι Ρεν: Η ΕΚΤ μπορεί να κάνει άλλες δύο μειώσεις επιτοκίων το 2024

Ο Όλι Ρεν. Φωτ. ΕΡΑ/ MARKKU OJALA

«Αν κοιτάξετε τα δεδομένα της αγοράς, είναι σαφές ότι είναι πιθανό να υπάρξουν άλλες δύο μειώσεις επιτοκίων εφέτος και επομένως θα καταλήξουμε στο 3,25% τοις εκατό στο τέλος του τρέχοντος έτους»

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι πιθανό να μειώσει άλλες δύο φορές εφέτος τα επιτόκια, δήλωσε ο Φινλανδός κεντρικός τραπεζίτης και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Ολι Ρεν.

«Αν κοιτάξετε τα δεδομένα της αγοράς, είναι σαφές ότι είναι πιθανό να υπάρξουν άλλες δύο μειώσεις επιτοκίων εφέτος και επομένως θα καταλήξουμε στο 3,25% τοις εκατό στο τέλος του τρέχοντος έτους και στο τέλος κάπου γύρω στο 2,25%-2,50 το 2025¨, τόνισε ο Όλι Ρεν σε συνέντευξή του στο Bloomberg, στο Ελσίνκι. «Επομένως, οι προσδοκίες των επενδυτών είναι εύλογες κατά τη γνώμη», πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Φινλανδίας είπε ότι η ΕΚΤ πρέπει να διασφαλίσει πώς ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 2%, αλλά δεν θα πρέπει να επιβραδύνει υπερβολικά την οικονομία.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι αγορές ανανέωσαν τα στοιχήματα για μείωση των επιτοκίων στην ευρωζώνη για 45 μονάδες βάσης ως το τέλος του χρόνου.