Skip to main content

ΗΠΑ: 20 εκατ. δολάρια έχει δωρίσει ο Μάικλ Μπλούμπεργκ στην προεκλογική εκστρατεία Μπάιντεν

EPA/JIM LO SCALZO

Ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, μεγαλοχορηγός των Δημοκρατικών, έγινε σημαντικός υποστηρικτής του Μπάιντεν το 2020

Ο Μάικλ Μπλούμπργκ, πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης και μεγαλοχορηγός των Δημοκρατικών, έχει δωρίσει σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια για να στηρίξει την εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν εν όψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου.

Ο κ. Μπλούμπεργκ δώρισε 19 εκατ. δολάρια στο Future Forward, το κύριο δημοκρατικό super PAC που υποστηρίζει τον κ. Μπάιντεν, και 929.600 δολάρια στο Biden Victory Fund, μια κοινή επιτροπή συγκέντρωσης χρημάτων μεταξύ του κ. Μπάιντεν και της Εθνικής Επιτροπής των Δημοκρατικών, δήλωσε ο Χάουαρντ Γούλφσον, επικεφαλής του προγράμματος για την Παιδεία στο Bloomberg Philanthropies.

«Στάθηκα στο πλευρό του Τζο Μπάιντεν το 2020 και είμαι υπερήφανος που το κάνω ξανά», ανέφερε ο κ. Μπλούμπεργκ σε δήλωσή του.

Ο κ. Μπλούμπεργκ, ο οποίος ξόδεψε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για δική του -αποτυχημένη- προεκλογική εκστρατεία το 2020, υποστήριξε τελικά τον κ. Μπάιντεν στις προκριματικές εκλογές των Δημοκρατικών εκείνο το έτος και ήταν σημαντικός οικονομικός υποστηρικτής της εκστρατείας του.

Ξόδεψε δεκάδες εκατομμύρια δολάρια μέσω της επιτροπής πολιτικής δράσης του σε τηλεοπτικές διαφημίσεις υπέρ του κ. Μπάιντεν και υποσχέθηκε να δαπανήσει πολλά στη Φλόριντα, Πολιτεία την οποία όμως κέρδισε ο Τραμπ το 2020.

Η δωρεά των 19 εκατομμυρίων δολαρίων του κ. Μπλούμπεργκ προς το Future Forward είναι σημαντική, αλλά ωχριά μπροστά στις φιλοδοξίες του super PAC για τις δαπάνες των εκλογών. Η ομάδα έχει δεσμεύσει διαφημιστική εκστρατεία 250 εκατομμυρίων δολαρίων σε επτά πολιτείες που θα ξεκινήσει τον Αύγουστο και θα διαρκέσει μέχρι την ημέρα των εκλογών.

Με πληροφορίες από New York Times