Skip to main content

Βρετανία: Ισχυρή επίδοση στο λιανεμπόριο τον Μάιο

REUTERS/Rachel Adams/File Photo

Ο όγκος αυξήθηκε κατά 2,9%

Οι λιανικές πωλήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν για τον Μάιο με τον ισχυρότερο ρυθμό από τον Ιανουάριο, καθώς οι καταναλωτές επέστρεψαν στα καταστήματα για να αγοράσουν από ρούχα μέχρι έπιπλα μετά από έναν βροχερό και κρύο Απρίλιο.

Ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν στα καταστήματα και στο διαδίκτυο αυξήθηκε 2,9% τον Μάιο, διαγράφοντας την πτώση του 1,8% που σημειώθηκε τον Απρίλιο (αναθεωρημένο μέγεθος), όπως ανακοίνωσε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (Office for National Statistics). Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση 1,8%.

Τα στοιχεία έρχονται μετά από έρευνα που έδειξε ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών. Όλα μαζί δείχνουν ότι η αύξηση των μισθών βοηθά τα νοικοκυριά να αντέξουν την υποτονική οικονομική ανάπτυξη και την αύξηση της ανεργίας.

Τράπεζα της Αγγλίας: Σταθερά τα επιτόκια, παρά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Οι πωλήσεις, πλην του κλάδου των τροφίμων, αυξήθηκαν κατά 3,5%, το μεγαλύτερο ποσοστό από τον Απρίλιο του 2021. Τα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης μαζί με εκείνα των επίπλων, του αθλητικού εξοπλισμού και των παιχνιδιών, χάρη στις προσφορές και τη βελτίωση των καιρικών συνθηκών.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Bloomberg