Skip to main content

HSBC: Απογοήτευσαν τα κέρδη, αλλά επιστρέφει ρευστό 3 δισ. στους μετόχους

Το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών θα ανέλθει για το σύνολο του 2023 στα 7 δισ. δολάρια

Νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών προωθεί η HSBC, η οποία και άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει πιθανότητα περαιτέρω επιστροφής ρευστού στους μετόχους, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων τρίτου τριμήνου που κινήθηκε κατώτερα των προσδοκιών.

Η βρετανική τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να αγοράζει σταδιακά ίδιες μετοχές 3 δισ. δολαρίων, ανεβάζοντας το σύνολο των επαναγορών για το 2023 στα 7 δισ. δολάρια. Ο διευθύνων σύμβουλος, Νόελ Κουίν, άφησε να εννοηθεί ότι αυτό δεν είναι το τελευταίο βήμα. «Έχουμε πολύ ισχυρή παραγωγή κεφαλαίου αυτή τη στιγμή» τόνισε ο Κουίν σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του Bloomberg.

«Είμαστε σε καλή θέση να επιβραβεύσουμε τους μετόχους μας για την υπομονή και την εμπιστοσύνη που μας δείχνουν τα τελευταία χρόνια» πρόσθεσε.

Τα αποτελέσματα

Τα προ φόρων κέρδη για το τρίμηνο, που έληξε τον Σεπτέμβριο, διαμορφώθηκαν στα 7,7 δισ. δολάρια, έναντι προβλέψεων ότι θα ανέλθουν στα 8,1 δισ. δολάρια. Ο Κουίν εξήγησε ότι αυτό οφείλεται εν μέρει σε επιβάρυνση ύψους 600 εκατ. δολαρίων, που έχει να κάνει με την στρατηγική θωράκισης (hedging), η οποία και θα ωφελήσει την τράπεζα στα επόμενα τρίμηνα.

Τα λειτουργικά έξοδα ήταν αυξημένα κατά 2% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Αυτό οφείλεται εν μέρει σε σχεδιαζόμενες μισθολογικές αυξήσεις, αλλά και στις υψηλότερες δαπάνες για τεχνολογικό εξοπλισμό.

Στον απόηχο των ανακοινώσεων οι μετοχές της HSBC ήταν εν πολλοίς αμετάβλητες, αφού τα κατώτερα των προσδοκιών κέρδη αντισταθμίζονταν από την επιστροφή ρευστού στους μετόχους.