Skip to main content

53χρονος συνταξιούχος: 3 πράγματα στα οποία κακώς σπατάλησα χρόνο στα 20

Ποια είναι τα μαθήματα που έχει λάβει ο ίδιος σύμφωνα με τα όσα είπε στο CNBC Make It

Εάν θέλετε να βγείτε στη σύνταξη νωρίς, δεν υπάρχει πολύς χώρος για να κάνετε οικονομικά λάθη, καθώς στοχεύετε να πετύχετε μια συγκεκριμένη καθαρή αξία σε ένα σύντομο χρονοδιάγραμμα. Μια μεγάλη επένδυση που δεν αποδίδει ή μια σημαντική περιττή αγορά θα μπορούσε να εκτροχιάσει την πρόοδό σας και να καθυστερήσει τα σχέδιά σας να σταματήσετε να εργάζεστε.

Με προσεκτικό σχεδιασμό, ο Alex Trias κατάφερε να αποφύγει μια τέτοια οπισθοδρόμηση στο ταξίδι του για τη σύνταξη σε ηλικία… 41 ετών.

Αν και ο πρώην δικηγόρος με ειδίκευση σε φορολογικά θέματα είχε εξαψήφιο μισθό, λέει ότι αγόραζε ρούχα από με έκπτωση, χρησιμοποιούσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς και περιόρισε τα έπιπλα του σπιτιού του στο ελάχιστο για να κρατήσει χαμηλά τα έξοδά του πριν συνταξιοδοτηθεί, όπως εκμυστερεύθηκε στο CNBC Make it.

Ωστόσο, υπάρχουν πράγματα, που έκαν όταν ήταν 20αρης και έχει μετανιώσει:

1. Προσπάθεια να είναι «εξαιρετικά πρωτότυπος»

Τόσο στην καριέρα του όσο και στα προσωπικά του οικονομικά, έμαθε ότι δεν αξίζει πάντα τον κόπο να προσπαθείς να ξεφύγεις από τον κανόνα. «Στα 20 μου, έχασα πάρα πολύ χρόνο και προσπάθεια προσπαθώντας να είμαι εξαιρετικά πρωτότυπος σε αντίθεση με το να είμαι εξαιρετικά αποτελεσματικός», λέει.

Έλαβε αυτό το μάθημα νωρίς στη νομική του σταδιοδρομία από έναν μέντορα που χρησιμοποίησε μια μεταφορά των στρειδιών: Η δουλειά του είναι να μαζεύει όσο το δυνατόν περισσότερα στρείδια και παρόλο που μπορεί να είναι πιο διασκεδαστικό να φανταστεί κανείς ότι ψάχνει για μαργαριτάρια, «θα να είναι πολύ πιο εύκολο να συγκεντρωθείς στο να ανοίγεις αυτά τα καταραμένα στρείδια».

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνειδητοποίησε ότι οι «βέλτιστες πρακτικές» ονομάζονται έτσι για κάποιο λόγο. Είχε την ιδέα ότι μπορείς να προχωρήσεις στην καριέρα σου μόνο αν ξεχωρίσεις ή προσπαθώντας να αλλάξεις δοκιμασμένες στο χρόνο τακτικές. Αλλά η παλιά παροιμία του «αν δεν είναι χαλασμένο, μην το διορθώσεις» ισχύει πιο συχνά από ό,τι νομίζετε.

2. Υπερβολική σκέψη στο πότε είναι η κατάλληλη στιγμή επένδυσης

«Το πιο σημαντικό πράγμα που μετανιώνω είναι ότι σκεφτόμουν συνεχώς να επενδύσω σε χαμηλή τιμή, να περιμένω και να πουλήσω σε αυξημένη τιμή. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω πόσο στρες μου προκαλούσε αυτό και πόσο με πίεζε». Αντί να σκέφτεστε πάντα την κατάλληλη στιγμή προτείνει να το κάνετε συνήθεια να αποταμιεύετε ένα ποσοστό (για να υπάρξει μαξιλάρι ασφαλείας) και να επενδύετε ένα άλλο κάθε φορά που παίρνετε τον μισθό σας, χωρίς να εξετάζετε ποιες ακριβώς είναι οι συνθήκες στην αγορά, τι θα μπορούσε να συμβεί στην παγκόσμια οικονομία κτλ.

3. Υπερεκτίμηση των αναγκών του

Όταν αυτός και η οικογένειά του μετακόμισαν για πρώτη φορά στο εξωτερικό, εξεπλάγη όταν συνειδητοποίησε πόσο λίγα χρειάζονταν πραγματικά για να τα βγάλουν πέρα ​​τόσο από πλευράς υλικών πραγμάτων όσο και από άποψη δαπανών. .

«Πάντα πίστευα ότι για να είμαστε ευτυχισμένοι, χρειαζόμασταν τέσσερα υπνοδωμάτια ή να συμπληρώσουμε το κενό – είχα μια λίστα με τις ανάγκες», λέει.

Ευτυχώς, δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να συνειδητοποιήσει ότι μπορούσε να ζήσει ευτυχισμένος με λιγότερα.

«Μας πήρε περίπου έξι μήνες ζωής με έναν πολύ πιο βελτιωμένο τρόπο για να συνειδητοποιήσουμε ότι όχι μόνο δεν το χρειαζόμαστε, αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι δεν το θέλουμε.

Ίσως η ιδέα σας για μια άνετη συνταξιοδότηση περιλαμβάνει τη δυνατότητα να έχετε έναν προσωπικό σεφ ή να γευματίζετε καθημερινά σε καλά εστιατόρια. Κάντε λίγη εξερεύνηση όσο είστε νέοι για να καταλάβετε πώς πραγματικά θέλετε να είναι η συνταξιοδότησή σας και, στη συνέχεια, σκεφτείτε τι χρειάζεται για να φτάσετε εκεί. Μπορεί να είναι πιο εύκολο από όσο νομίζατε.