Skip to main content

AstraZeneca: Δούλευε από το σπίτι και δεν έλαβε το μισό της μπόνους- Μήνυση στην εταιρεία

Τι αναφέρει στην μήνυσή της η πρώην εργαζόμενη της φαρμακευτικής εταιρείας.

Πρώην διευθύντρια της AstraZeneca μηνύει την φαρμακευτική εταιρεία κατηγορώντας την ούτε λίγο ούτε πολύ για μισθολογικές διακρίσεις λόγω… τηλεργασίας.

Ειδικότερα, η πρώην εργαζόμενη της AstraZeneca, Elmarie Bodes, ισχυρίζεται ότι η φαρμακοβιομηχανία αρνήθηκε να της καταβάλει πάνω από 125.000 δολάρια σε μπόνους επειδή πέρυσι εργαζόταν από το σπίτι.

Η Bodes, η οποία ήταν η διευθύντρια επιχειρηματικού μετασχηματισμού της AstraZeneca μέχρι τον Ιανουάριο, αναφέρει στη μήνυση που κατατέθηκε στη Νότια Καρολίνα την Τρίτη ότι η εταιρεία της χρωστάει ένα μπόνους απόδοσης ύψους 124.443 δολαρίων και δικαιώματα προαίρεσης μετοχών αξίας 65.000 δολαρίων για την εργασία της κατά το προηγούμενο έτος.

Τα κριτήρια για τα μπόνους είχαν «καθοριστεί ξεκάθαρα», αναφέρεται στην αγωγή. Ωστόσο, νωρίτερα φέτος η εταιρεία ανακοίνωσε στην Bodes ότι θα πάρει το μισό μπόνους επειδή εργαζόταν εξ’ ολοκλήρου από το σπίτι της στη Νότια Καρολίνα το 2022 και δεν έδινε το παρών στο γραφείο της τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα.

Η Bodes υποστηρίζει ότι η εταιρεία άλλαξε αναδρομικά τα κριτήρια για το μπόνους χωρίς να της δώσει «καμία απολύτως ειδοποίηση», κάτι που, όπως είπε, ισοδυναμεί με παραβίαση της σύμβασης και παραβίαση του νόμου της Νότιας Καρολίνας.

Σχολιάζοντας το πρακτορείο Bloomberg, σημειώνει ότι η είδηση είναι ενδεικτική των τρόπων με τους οποίους προσπαθούν οι εταιρείες να προσελκύσουν πίσω στα γραφεία τους εργαζόμενούς τους. Οι τρόποι αυτοί ποικίλλουν, από μέτρα επιβράβευσης, όπως παροχή δωρεάν φαγητού και εισιτήρια για συναυλίες της Taylor Swift, μέχρι τιμωρητικά μέτρα.