Skip to main content

Bild: Μειώνει το 20% των θέσεων εργασίας- Προετοιμάζεται για ένα ψηφιακό μέλλον με τεχνητή νοημοσύνη

Οι ρόλοι των συντακτών, των φωτορεπόρτερ, των διορθωτών και άλλων εργαζομένων που εμπλέκονται στην παραγωγή εντύπων «δεν θα υπάρχουν πλέον όπως σήμερα»

Σε περικοπές θέσεων εργασίας προχωράει η γερμανική εφημερίδα Bild, καθώς μειώνει τις περιφερειακές της δραστηριότητες φέτος και αυξάνει την χρήση τεχνητής νοημοσύνης ως προετοιμασία για ένα μέλλον αποκλειστικά ψηφιακό.

Η Axel Springer, η οποία εκδίδει την καθημερινή εφημερίδα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Γερμανία, ενημέρωσε τους εργαζομένους της σε ηλεκτρονικό μήνυμα την Τρίτη ότι η εφημερίδα θα περικόψει έξι από τις 18 περιφερειακές εκδόσεις της και θα κλείσει τα δύο τρίτα των περιφερειακών γραφείων της. Η εταιρεία σχεδιάζει να παράγει τις περιφερειακές εφημερίδες της Bild, και να διαχειρίζεται τους περιφερειακούς δημοσιογράφους της, από το Βερολίνο στο μέλλον, ανέφερε.

Οι ρόλοι των συντακτών, των φωτορεπόρτερ, των διορθωτών και άλλων εργαζομένων που εμπλέκονται στην παραγωγή εντύπων «δεν θα υπάρχουν πλέον όπως σήμερα», ανέφερε ο εκδότης στο σημείωμά του, αντίγραφο του οποίου κοινοποιήθηκε στο CNN.

Σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine, θα περικοπούν περίπου 200 θέσεις εργασίας. Η Axel Springer δεν επιβεβαίωσε τον ακριβή αριθμό των απολύσεων στο CNN, αλλά ανέφερε ότι ο αριθμός θα είναι «χαμηλός τριψήφιος». Η Bild απασχολεί σήμερα περίπου 1.000 άτομα.

Η ανακοίνωση έρχεται τρεις μήνες αφότου ο Mathias Döpfner, διευθύνων σύμβουλος της Axel Springer, προειδοποίησε τους εργαζόμενους ότι επίκεινται «σημαντικές» περικοπές θέσεων εργασίας στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρείας να γίνει ένας αμιγώς ψηφιακός εκδότης, με την τεχνητή νοημοσύνη να διαδραματίζει σημαντικό ρόλο.

Εκπρόσωπος της Bild δήλωσε στο CNN ότι οι απώλειες θέσεων εργασίας που συνδέονται με την αναδιάρθρωση της εφημερίδας δεν έχουν «καμία σχέση με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης» και ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί για την υποστήριξη των δημοσιογράφων στο έργο τους.

«Η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης δημιουργεί περισσότερο χρόνο και χώρο για δημοσιογραφική δημιουργικότητα για τους συντάκτες και τους δημοσιογράφους. Όπου η ΤΝ υποστηρίζει, ένας δημοσιογράφος πρέπει πάντα να ελέγχει και να διπλοελέγχει το αποτέλεσμα», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Πηγή: CNN