Skip to main content

Έλον Μασκ: «Είμαι θαυμαστής» του Ινδού πρωθυπουργού

Ο Έλον Μασκ σε έκθεση τεχνολογίας στο Παρίσι. REUTERS/Gonzalo Fuentes

Ο Ναρέντα Μόντι πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Το θαυμασμό του για την Ινδία εξέφρασε ο διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Έλον Μασκ, σημειώνοντας ότι το μέλλον της χώρας είναι «τόσο υποσχόμενο όσο καμίας μεγάλης χώρας στον κόσμο». Παράλληλα, έκανε γνωστό ότι θαυμάζει τον Ινδό πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι. «Είμαι θαυμαστής του Μόντι», είπε χαρακτηριστικά.

«Θέλει πραγματικά να κάνει το σωστό για την Ινδία. Θέλει να είναι ανοιχτός, θέλει να είναι υποστηρικτικός σε νέες εταιρείες, αλλά ταυτόχρονα να βεβαιωθεί ότι θα είναι προς όφελος της Ινδίας», δήλωσε μετά τη συνάντησή τους στη Νέα Υόρκη. Την τελευταία φορά που είχαν συναντηθεί οι δύο άνδρες ήταν το 2015 όταν ο Ινδός πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εργοστάσιο Fremont της Tesla στην Καλιφόρνια.

Ο Μόντι πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ, όπου αναμένεται να έχει υψηλού επιπέδου συνομιλίες με ηγέτες και στελέχη επιχειρήσεων για την άμυνα, την τεχνολογία και τον ρόλο της Ινδίας στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού. Την Πέμπτη θα τον υποδεχθεί επίσης ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο, όπου αναμένεται να συναντήσει πλήθος επιχειρηματικών ηγετών όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Σούνταρ Πιχάι της Google και ο Σάτια Ναντέλα της Microsoft.

Ο Μόντι «ενδιαφέρεται πραγματικά για την Ινδία γιατί μας ωθεί να κάνουμε σημαντικές επενδύσεις στην Ινδία, κάτι που σκοπεύουμε να κάνουμε και απλώς προσπαθούμε να καταλάβουμε το σωστό timing», είπε ο Μασκ.