Skip to main content

LVMH: Η πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία με κεφαλαιοποίηση άνω των 500 δισ. δολαρίων

Εν μέρει χάρη στις ενισχυμένες πωλήσεις ειδών πολυτελείας από την Κίνα.

Το φράγμα των 500 δισ. δολαρίων «έσπασε» η χρηματιστηριακή αξία του πανίσχυρου ομίλου πολυτελών ειδών LVMH, χάρη στις ενισχυμένες πωλήσεις ειδών πολυτελείας από την Κίνα και την ενίσχυση του ευρώ. Πρόκειται για την πρώτη ευρωπαϊκή εταιρεία που η κεφαλαιοποίησή της ξεπέρασε τα 500 δισ. δολάρια.

Η είδηση έρχεται λιγότερο από δύο εβδομάδες αφότου η LVMH, με φόρα από τις πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο, μπήκε στην κορυφαία δεκάδα των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου. Η μητρική εταιρεία των Louis Vuitton, Moët & Chandon και Hennessy, καθώς και επωνυμιών όπως Givenchy, Bulgari και Sephora, ανέφερε αύξηση 17% στις πωλήσεις του πρώτου τριμήνου νωρίτερα αυτό το μήνα, που ήταν υπερδιπλάσια των προσδοκιών των αναλυτών. Οι μετοχές της σημείωσαν υψηλό ρεκόρ μετά τα αποτελέσματα. Ο όμιλος κατέγραψε έσοδα 79,2 δισ. ευρώ (87,1 δισ. δολάρια) το 2022.

Ενθαρρυντικά ήταν όμως και τα αποτελέσματα της ανταγωνιστικής Hermes International, ενισχύοντας την άποψη ότι το άνοιγμα της Κίνας, μετά από τους αυστηρούς περιορισμούς για τον έλεγχο του κορωνοϊού, τροφοδοτεί την ανάπτυξη σε ολόκληρο τον κλάδο.

Η αξία της εταιρείας έχει αυξήσει επίσης την περιουσία του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο, Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος μέσω μέσω μιας σειράς εξαγορών κατέστησε την LVMH παγκόσμια δύναμη. Η περιουσία του ανέρχεται σε σχεδόν 212 δισ.  δολάρια, σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Οι μετοχές της LVMH ενισχύθηκαν 0,3%, φτάνοντας στα 903,70 ευρώ το πρωί της Δευτέρας, αποτιμώντας την εταιρεία στα 454 δισ.ευρώ (500 δισ. δολάρια).

Διαβάστε ακόμα:

«Η οντισιόν των 90 λεπτών»: Η δοκιμασία στην οποία υποβάλλει τα παιδιά του ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου