Skip to main content

Τουρκία: Απαγόρευση απολύσεων σε 10 σεισμόπληκτες πόλεις

REUTERS/Stringer

Οι επιχειρήσεις που υπέστησαν ζημιές από τον σεισμό θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση για να καλύψουν μέρος των μισθών των εργαζομένων

Ένα προσωρινό σχέδιο στήριξης των μισθών ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές της Τουρκίας επιβάλλοντας παράλληλα απαγόρευση απολύσεων σε 10 πόλεις, με στόχο να προστατεύσουν τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις από τις επιπτώσεις των φονικών σεισμών που έπληξαν τη χώρα στις αρχές του μήνα.

Το σχέδιο εντάσσεται στις προσπάθειες της τουρκικής κυβέρνησης να περιορίσει τις οικονομικές επιπτώσεις από τον χειρότερο σεισμό που έχει καταγραφεί στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, οι εργοδότες, οι επιχειρήσεις των οποίων υπέστησαν μέτριες ή σοβαρές ζημιές από τον σεισμό, θα λάβουν στήριξη από την κυβέρνηση για να καλύψουν μέρος των μισθών των εργαζομένων τους, το ωράριο εργασίας των οποίων έχει μειωθεί.

Επιπλέον απαγορεύονται οι απολύσεις σε 10 περιοχές που επλήγησαν από τον σεισμό, στις οποίες έχει επιβληθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Το κοινοβούλιο της Τουρκίας επέβαλε τρίμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης στις 7 Φεβρουαρίου, έπειτα από αίτημα του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters