Skip to main content

AstraZeneca: Εξαγοράζει τη βιοφαρμακευτική εταιρεία CinCor

Έναντι 1,8 δισ. δολάριων.

Στην εξαγορά της αμερικανικής βιοφαρμακευτικής εταιρείας κλινικού σταδίου CinCor Pharma προχωράει ο φαρμακευτικός κολοσσός AstraZeneca.

Ειδικότερα, η AstraZeneca συμφώνησε να αγοράσει την CinCor έναντι περίπου 1,8 δισ. δολαρίων, καθώς επιδιώκει να επεκτείνει τη γραμμή παραγωγής της για φάρμακα για την καρδιά και τα νεφρά.

Ο φαρμακευτικός κολοσσός θα πληρώσει 26 δολάρια ανά μετοχή, 121%  πάνω από την τιμή των 11,78 δολαρίων που έκλεισαν οι μετοχές της CinCor την Παρασκευή. Η συμφωνία προβλέπει τιμή εξαγοράς στα 1,3 δισ. δολάρια, ενώ με την καταβολή των πρόσθετων δικαιωμάτων, η συνολική αξία της συναλλαγής θα διαμορφωθεί περίπου στο 1,8 δισ. δολάρια.

Η CinCor είδε sell-off των μετοχών της τον Νοέμβριο μετά από μια δοκιμή φάσης 2 για το baxdrostat, μια νέα θεραπεία που μπορεί να μειώσει την αρτηριακή πίεση, η οποία όμως απέτυχε να αποδείξει ότι λειτούργησε σε ασθενείς με ανεξέλεγκτη υπέρταση. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει να ξεκινήσει δοκιμή φάσης 3, αφού η δοκιμή που προηγήθηκε έδειξε ότι λειτούργησε σε διαφορετική ομάδα ασθενών με ανθεκτική στη θεραπεία υπέρταση.

Ο Μένε Πάγκαλος, επικεφαλής της έρευνας για τα φαρμακευτικά προϊόντα της AstraZeneca, δήλωσε ότι η συμφωνία «υποστηρίζει τη δέσμευσή μας για την καρδιονεφρική νόσο και ενισχύει περαιτέρω τη γραμμή μας με το baxdrostat». Η AstraZeneca είπε ότι θα μπορούσε επίσης να συνδυαστεί με το Farxiga, το φάρμακό της για τη χρόνια νεφρική νόσο.

naftemporiki.gr