Skip to main content

Wall Street: Θετικά πρόσημα μετά τις δηλώσεις Μπέσεντ για τους δασμούς

REUTERS/Brendan McDermid

Οι επενδυτές ελπίζουν σε πρόοδο και συμφωνία μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας

Με ήπια άνοδο κινείται η Wall Street ενόψει μιας γεμάτης εβδομάδας για τα κέρδη και τα οικονομικά δεδομένα.

Ο S&P 500 κερδίζει περίπου 0,2%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στο +0,1%. Ο Dow Jones ενισχύεται 220 μονάδες ή 0,5%.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ προσέφερε λίγη σαφήνεια στις αγορές σχετικά με την κατεύθυνση της επίτευξης μιας πιθανής εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα, αλλά δήλωσε ότι το βάρος δεν αφορά τις Ηνωμένες Πολιτείες: «Πιστεύω ότι εναπόκειται στην Κίνα να αποκλιμακώσει, επειδή μας πουλάει πέντε φορές περισσότερα από ό,τι εμείς τους πουλάμε», δήλωσε ο Μπέσεντ τη Δευτέρα στο CNBC. «Έτσι κι αλλιώς αυτοί οι δασμοί 125% και 145% δεν είναι βιώσιμοι».

Τέσσερις από τους «Magnificent Seven»  -Amazon, Apple, Meta Platforms και Microsoft- πρόκειται να ανακοινώσουν κέρδη αυτήν την εβδομάδα.

Ο FTSE 100 οδεύει προς το καλύτερο σερί των τελευταίων 5 ετών

Οι ευρωπαϊκές αγορές  συνεχίζουν ανοδικά από το πρωί, με τον STOXX600 να καταγράφει κέρδη 0,78%.

Ο δε FTSE 100 του Λονδίνου ενισχύεται κατά περίπου 0,38%, όντας σε τροχιά για την 11η συνεχόμενη ημέρα κερδών και την καλύτερη πορεία του από τα τέλη του 2019.