Skip to main content

Μεικτή εικόνα στη Wall- Ανέκαμψε ο S&P 500

REUTERS/Mike Segar/File Photo

Την Τετάρτη, ο Dow γνώρισε την χειρότερη συνεδρίαση από τις αρχές Δεκεμβρίου 2023, χάνοντας περισσότερες από 400 μονάδες

Ανέκαμψε στη σημερινή συνεδρίαση ο S&P 500, στην πρώτη ημέρα ανόδου σε μία εβδομάδα ωστόσο που στιγματίστηκε από την κλιμάκωση των ομολογιακών αποδόσεων και τα υποτονικά εταιρικά αποτελέσματα.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,21% κλείνοντας στις 5.809,86 μονάδες, μετά από τρεις συνεδριάσεις απωλειών. Ο Nasdaq σημείωσε αντίστοιχα άνοδο 0,76% στις 18.415,49 μονάδες. Ωστόσο, ο Dow Jones σημείωσε πτώση 140,59 μονάδων ή 0,33% για να κλείσει στις 42.374,36 μονάδες, στην τέταρτη διαδοχική συνεδρίαση απωλειών, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά από τον Ιούνιο.

Η Tesla ήταν η μετοχή με την καλύτερη επίδοση στο δείκτη S&P 500. Ο κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων ενισχύθηκε περισσότερο από 22% αφότου ανακοίνωσε αποτελέσματα τρίτου τριμήνου καλύτερα των προσδοκιών, στην καλύτερη ημερήσια επίδοση από το 2013. Ο δείκτης των Magnificent Seven ανέκαμψε σε υψηλό τριών μηνών.

Η Molina Healthcare ενισχύθηκε 18%, στην ανακοίνωση καλύτερων του αναμενομένου κερδών και εσόδων. Επίσης, η United Parcel Service – που θεωρείται βαρόμετρο για την οικονομία – ενισχύθηκε 5,3%, καθώς τα κέρδη και οι πωλήσεις της επέστρεψαν σε άνοδο.

Πιέσεις στον Dow άσκησε ωστόσο η ΙΒΜ, η οποία υποχώρησε περισσότερο από 6%, καθώς τα έσοδα της εταιρείας δεν ανταποκρίθηκαν στις προβλέψεις των αναλυτών. Η Boeing υποχώρησε περισσότερο από 1,2%, καθώς οι μηχανικοί της απέρριψαν μία νέα μισθολογική συμφωνία.

Περίπου 160 εισηγμένες στο δείκτη S&P 500 ανακοίνωσαν τριμηνιαία αποτελέσματα μέχρι στιγμής, όμως τα κέρδη τους ήταν κατώτερα των προσδοκιών. Ο ρυθμός αύξησης των εταιρικών κερδών στο δείκτη S&P 500 προβλέπεται στο 3,4% στο τρίτο τρίμηνο από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, πιο κάτω απ΄ ό,τι περίμεναν οι αναλυτές.

Οι ομολογιακές αποδόσεις πήραν σήμερα μία ανάσα υποχωρώντας από το υψηλό τριμήνου που άγγιξαν στην προηγούμενη συνεδρίαση, πάνω από το 4,25%.

«Οι πιέσεις στην αγορά είναι από την πλευρά των αποδόσεων. Αυτό ακριβώς έκαμψε τον ενθουσιασμό της αγοράς μετοχών, ενώ δεν υπήρξαν πολλές ανακοινώσεις εταιρικών κερδών που θα μπορούσαν να αποτελέσουν καταλύτη και να ωθήσουν την αγορά σε νέα ύψη», αναφέρει ο Ρομπ Χάουορθ.

Την Τετάρτη, ο Dow γνώρισε την χειρότερη συνεδρίαση από τις αρχές Δεκεμβρίου 2023, χάνοντας περισσότερες από 400 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε περίπου 1% στην ίδια συνεδρίαση, ενώ ο Nasdaq απώλεσε 1,6% της αξίας του.