Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα καλά νέα στη Metlen, η πτώση στην Κύπρου και η «ζαλάδα» στην Attica Bank

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

«Επιπλέει»
Ικανοποίηση επικρατεί στην αγορά για τα μεγέθη της Metlen, με τη Beta να περιμένει πλέον λειτουργικά κέρδη 1,1 δισ. ευρώ στο σύνολο του 2024. Από την πλευρά της, η Alpha Finance αναθεωρεί την τιμή – στόχο στα 47,7 ευρώ, προβλέποντας ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 5% την περίοδο 2025 – 2031. Όλα αυτά, εύλογα, βοηθούν τη μετοχή να επιπλεύσει άνω των 33 ευρώ, παρά τη χρηματιστηριακή φουρτούνα των τελευταίων ημερών.

Πτώση 10%
Μπορεί χθες να κινήθηκε ανοδικά κατά 0,9%, αλλά η μετοχή της Τρ. Κύπρου «μετρά» αθροιστική πτώση 10% από την ημέρα εισαγωγής στο Χ.Α., στις 23 Σεπτεμβρίου. Μάλιστα, αυτό έχει «ψαλιδίσει» την αποτίμηση της τράπεζας σε επίπεδα κάτω των 2 δισ. ευρώ, με το πρόσφατο placement της CarVal να έχει επιφέρει αναταράξεις στο ισοζύγιο προσφοράς-ζήτησης.

Upgrade
Στα 18 ευρώ τοποθετεί την τιμή – στόχο για τη μετοχή της Optima η Pantelakis Securities, η οποία αναβαθμίζει την πρόβλεψη για τα κέρδη/μετοχή κατά 22% και 31% για τα έτη 2025 και 2026, αντίστοιχα. Το upgrade, σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οφείλεται στις καλύτερες προοπτικές της κερδοφορίας (+20% την περίοδο 2023-2026) σε σχέση με τις υπόλοιπες τράπεζες.

Διακύμανση
Σε υψηλά επίπεδα παραμένει η μεταβλητότητα στο διαπραγματεύσιμο δικαίωμα για την ΑΜΚ της Attica Bank. Δεν είναι τυχαίο ότι το ποσοστό διακύμανσης στη χθεσινή συνεδρίαση έφθασε στο 44%, καθώς η τιμή «έπαιξε» μεταξύ 112 και 162 ευρώ, προτού τελικά η μπίλια «καθίσει» στα 153 ευρώ. Στα 82,9 χιλ. ευρώ ο τζίρος, με τον όγκο να διαμορφώνεται σε 640 τεμάχια. Υπενθυμίζεται ότι το δικαίωμα θα διαπραγματεύεται έως και τις 30/10.

Χρηματιστήριο: Αντέχει το… πορτοφόλι των «μεγάλων» – Ποιες έχουν ρευστότητα άνω των 500 εκατ. ευρώ

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)