Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Tα χαμηλά 12μήνου στην Alpha, το ρεκόρ στον ΟΛΠ και το ράλι στη ΒΙΟΤΕΡ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Χαμηλά
Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 μηνών έχει οπισθοχωρήσει η μετοχή της Alpha Bank, η οποία διαπραγματεύεται πλέον στην περιοχή του 1,43 ευρώ. Με την κεφαλαιοποίηση να έχει περιοριστεί κάτω των 3,4 δισ. ευρώ, οι αθροιστικές απώλειες του 2024 ξεπερνούν το -6,5%, αποτελώντας τη μοναδική τράπεζα με αρνητική απόδοση.

Ρεκόρ
Μπορεί η αγορά να μην διανύει και την καλύτερη περίοδο, αλλά δεν ισχύει το ίδιο για τη μετοχή του ΟΛΠ, η οποία φιγουράρει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα από το 2008 (28,8 ευρώ). Η χρηματιστηριακή αξία του λιμανιού, με όχημα τα αισιόδοξα θεμελιώδη μεγέθη, υπερβαίνει τα 700 εκατ. ευρώ, καταγράφοντας άνοδο +22% στο 2024, +14% στο εξάμηνο και +4% στο 30ήμερο.

Μηδένισε
Τη συμμετοχή του στο μετοχικό κεφάλαιο της Euroxx μηδένισε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Αριστοτέλης Νινιός. Μετά την πώληση του 5% την περασμένη εβδομάδα, αυτές τις ημέρες προχώρησε και στη διάθεση του εναπομείναντος 3,38%. Όλες οι συναλλαγές έγιναν στην τιμή των 3,8 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι αποκόμισε ένα έσοδο της τάξης των 4,7 εκατ. ευρώ.

Ράλι 30%
Ένα σωρευτικό ράλι της τάξης του 30% έχει αισίως καταγράψει η μετοχή της ΒΙΟΤΕΡ μέσα στις τελευταίες πέντε συνεδριάσεις, με τους επενδυτές να «ποντάρουν στο σενάριο του στρατηγικού επενδυτή και της εφαρμογής του Σχεδίου Εξυγίανσης. Κάπως έτσι, η αποτίμηση έχει «ξεκολλήσει» από τα χαμηλά, ξεπερνώντας τα 6 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, ο δρόμος της ανάκαμψης είναι μακρύς και οι δυσκολίες… πολλές.

Χρηματιστήριο: Το timeline των εταιρικών αποτελεσμάτων για το γ’ τρίμηνο

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)