Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η βουτιά στις Τράπεζες και τα υψηλά 5μήνου στην Quest

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Βουτιά
Ανησυχία επικρατεί από χθες στον κλάδο των τραπεζών, καθώς ο σχετικός δείκτης υπέστη τις χειρότερες ημερήσιες απώλειες (-2,29%) από το μίνι κραχ της 5ης Αυγούστου. Οι νέες τιμές – στόχοι της Goldman Sachs δεν ικανοποίησαν την αγορά, με αποτέλεσμα να υπάρξουν μαζικές πωλήσεις. Στο -11,5% διαμορφώνεται πλέον η απόσταση από τα φετινά υψηλά (1.354 μονάδες).

Υψηλά 5μήνου
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών σκαρφαλώνει η μετοχή της Quest, λαμβάνοντας σημαντική ώθηση από το deal πώλησης της ACS Courier. Μάλιστα, στη χθεσινή συνεδρίαση, η τιμή της εισηγμένης έφθασε έως και τα 6,02 ευρώ, πλησιάζοντας τα ιστορικά υψηλά των 6,7 ευρώ (Ιούλιος ’23). Ωστόσο, η πτωτική πορεία της αγοράς «ψαλίδισε» την άνοδο, με αποτέλεσμα να κλείσει στα 5,76 ευρώ.

Τιμή – στόχος
Ευκαιρίες «βλέπει» στη μετοχή της Autohellas η Euroxx, η οποία τοποθετεί στα 18,2 ευρώ την τιμή – στόχο, υποδηλώνοντας περιθώριο ανόδου άνω του +60%. Εάν και η νέα τιμή είναι χαμηλότερη της προηγούμενης (19,00 ευρώ), εντούτοις θεωρεί ότι η εισηγμένη συνεχίζει να προσφέρει ένα ελκυστικό story, κάτι που αντανακλάται στην ελκυστική αποτίμηση σε σχέση με τα φετινά οικονομικά μεγέθη (P/E στο 7,4x).

Νέες μετοχές
Αύριο θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση των νέων μετοχών της MED, οι οποίες προέκυψαν από την απορρόφηση των ΟΝΥΞ, Green Hope και ΑΓΑΝΩΡ. Πρόκειται για συνολικά 57.008.929 νέους τίτλους, ονομαστικής αξίας 0,24 ευρώ. Η εν λόγω εξέλιξη εντάσσεται στην προσπάθεια της διοίκησης να «μεγαλώσει» την εταιρεία, με τελικό στόχο τη μετάταξη στην Κύρια Αγορά.

Χρηματιστήριο: Τα blue chips που «αδικούνται» από το ταμπλό

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)