Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Τα… 11,3 δισ. ευρώ της Attica Bank και το ξαφνικό ράλι της Flexopack

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Στρέβλωση
Τη μεγάλη στρέβλωση που έχει αφήσει ως… δώρο η χθεσινή συνεδρίαση, καλείται να διορθώσει η Attica Bank, η οποία με βάση το τελευταίο κλείσιμο αποτιμάται στα 11,3 δισ. ευρώ (!) Κι αυτό χωρίς να υπολογίζεται η αξία των warrants. Σίγουρα, το reverse split (100 προς 1 μετοχή) μπέρδεψε αρκετούς επενδυτές, οι οποίοι προχώρησαν σε μαζικές αγορές (το ράλι ξεπέρασε πρόσκαιρα και το 3.700%), εκτοξεύοντας σε μη λογικά επίπεδα την τιμή της μετοχής (έφθασε στα 20 ευρώ, προτού «μαζέψει» στα 7 ευρώ).

2 ευρώ
Το ορόσημο των 2,00 ευρώ προσπαθεί να διαφυλάξει η μετοχή της Eurobank, η οποία χθες κατέγραψε τη χειρότερη ημερήσια επίδοση ανάμεσα στα 25 blue chips (-2,4%). Βέβαια, αυτό δεν ανατρέπει την καλή εικόνα στο σύνολο του 2024, με την εισηγμένη να κερδίζει περίπου +25% από τις αρχές του έτους, παραμένοντας στη Νο.2 θέση σε όρους αποτίμησης (7,39 δισ. ευρώ).

Γ’ Τρίμηνο
Στις 14 Νοεμβρίου θα γίνουν γνωστά τα οικονομικά αποτελέσματα της Aegean για το γ’ τρίμηνο του 2024. Υπενθυμίζεται ότι την ίδια ημέρα ενημέρωση για την πορεία των μεγεθών θα παράσχουν και οι διοικήσεις των ΟΤΕ – Helleniq Energy. Γενικά, ο Νοέμβριος αναμένεται ιδιαίτερα «πλούσιος» από άποψη εταιρικών δημοσιεύσεων.

Ράλι
Από την καλύτερη συνεδρίαση των τελευταίων 15 μηνών προέρχεται η μετοχή της Flexopack, η οποία χθες εκτοξεύθηκε στο +7,79%. Μάλιστα, το ξαφνικό άλμα συνοδεύτηκε από εντυπωσιακό τζίρο (42 χιλ. ευρώ), ο οποίος αντιστοιχεί στο 900% του μέσου όρου για το 2024. Κάπως έτσι, η αποτίμηση της εταιρείας προσεγγίζει πλέον τα 100 εκατ. ευρώ, ενόσω το περιθώριο ανόδου παραμένει μεγάλο (P/E 7,8x και P/BV 0,7x).

Χρηματιστήριο: Τα blue chips που «αδικούνται» από το ταμπλό

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)