Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: H ώθηση στη Metlen, το 9άρι της Cenergy και η… ανηφόρα της ΒΙΟΤΕΡ

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Ώθηση
Ένα μίνιμουμ ανοδικό σερί της τάξης του 3% εμφανίζει τελευταία η μετοχή της Metlen, η οποία βλέπει την αποτίμηση να πλησιάζει ξανά προς το ορόσημο των 5 δισ. ευρώ. Αυτήν την Πέμπτη (24/10), δε, θα ανακοινώσει τα οικονομικά μεγέθη του γ’ τριμήνου. Κι αυτό μπορεί να δώσει «φρέσκο αέρα» στην προσπάθεια επαναφοράς στα φετινά ρεκόρ (39 ευρώ/μετοχή).

Κρίσιμο
Στην περιοχή των 9 ευρώ προσπαθεί να σταθεροποιηθεί η μετοχή της Cenergy, η οποία κρατά με… νύχια και δόντια την τιμή της πρόσφατης ΑΜΚ. Εφόσον πράγματι καταφέρει να απορροφήσει τις (εύλογες) πιέσεις, τότε δεν αποκλείεται σταδιακά να επανέλθει στα πρόσφατα ρεκόρ των 10 ευρώ. Εξάλλου, μιλάμε για μια growth μετοχή, η οποία ετοιμάζεται για «γερό μπάσιμο» στις ΗΠΑ.

Φρένο
«Ανάσα» πήρε το προηγούμενο διήμερο η μετοχή της Performance, η οποία κατάφερε να ανακάμψει κατά +9%, βάζοντας «φρένο» στη μεγάλη πτώση που βρίσκεται σε εξέλιξη από τα τέλη του Ιουλίου και την μετάταξη στην Κύρια Αγορά. Υπενθυμίζεται ότι η εισαγωγή έγινε στα 7,15 ευρώ, ενώ σήμερα η τιμή διαπραγματεύεται στα 6,40 ευρώ. Πτώση, δηλαδή, της τάξης του 10% μέσα σε λιγότερο από ένα 3μηνο.

Ανηφόρα
Δύο διαδοχικά limit up «μετρά» η μετοχή της ΒΙΟΤΕΡ στην Επιτήρηση (αν και το δεύτερο δεν «πέρασε» λόγω χαμηλού τζίρου), καθώς η πρόσφατη ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της συμφωνίας εξυγίανσης έχει επαναφέρει την αισιοδοξία αλλά και τα σενάρια περί πιθανού επενδυτή. Βέβαια, ο δρόμος είναι μακρύς και ανηφορικός, ενώ μην ξεχνάμε ότι ο κύκλος εργασιών παραμένει σε σχεδόν μηδενικά επίπεδα (91 χιλ. ευρώ το α’ εξάμηνο).

Χρηματιστήριο: Τα blue chips που «αδικούνται» από το ταμπλό

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)