Skip to main content

Wall: Εβδομάδα αλλεπάλληλων ιστορικών υψηλών

REUTERS/Brendan McDermid

Πρόκειται για το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί στη διάρκεια του 2024 τόσο για τον Dow όσο και για τον S&P 500

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν και τη σημερινή συνεδρίαση οι δείκτες Dow Jones και S&P 500, καθοδηγούμενοι από τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα του Netflix, με τη Wall Street να ολοκληρώνει μία εβδομάδα αλλεπάλληλων ιστορικών υψηλών.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 23 μονάδες ή 0,4% για να κλείσει στις 5.864,67 μονάδες. Ο Dow Jones κατέγραψε οριακή άνοδο 36 μονάδων ή 0,09%, τερματίζοντας στις 43.275,91 μονάδες. Όσο για τον Nasdaq έκλεισε τη συνεδρίαση με άνοδο 0,63% στις 18.489,55 μονάδες.

Και οι τρεις βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street ολοκλήρωσαν την έκτη διαδοχική εβδομάδα κερδών. Πρόκειται για το πιο παρατεταμένο ανοδικό σερί στη διάρκεια του 2024 τόσο για τον Dow όσο και για τον S&P 500. Ο Dow και ο S&P 500 ενισχύθηκαν 0,96% και 0,85% αντίστοιχα σε εβδομαδιαία βάση, ενώ ο Nasdaq έκλεισε με άνοδο 0,80%.

Το Netflix ενισχύθηκε 10% από τη στιγμή που ο γίγαντας στον χώρο του streaming ανακοίνωσε κέρδη και έσοδα καλύτερα των προσδοκιών στο τρίτο τρίμηνο. Καλύτερα του αναμενομένου ήταν και τα κέρδη της Procter & Gamble, παρότι τα έσοδα δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες.

Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 70 επιχειρήσεις εισηγμένες στον S&P 500 έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, εκ των οποίων το 75% έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, σύμφωνα με το FactSet.

Παρά την αναμενόμενη αύξηση της μεταβλητότητας στην αγορά εν όψει των εκλογών, οι μετοχές συνεχίζουν τα ράλι, σύμφωνα με τον Ρομπ Γουίλιαμς, στρατηγικό αναλυτή της Sage Advisory.

O Γουίλιαμς αποδίδει την υπεραπόδοση της χρηματιστηριακής αγοράς στο γεγονός ότι οι επενδυτές έχουν ήδη προεξοφλήσει μία νίκη του Ντόναλντ Τραμπ, οι πολιτικές του οποίου είναι πιο φιλικές προς τις επιχειρήσεις από πλευράς μείωσης φόρων και χαλάρωσης του ρυθμιστικού πλαισίου.