Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Η επιστροφή της Attica, το exit στην Euroxx και τα υψηλά του ΑΔΜΗΕ

×ÑÇÌÁÔÇÓÔÇÑÉÏ (EUROKINISSI/ÄÇÌÇÔÑÏÐÏÕËÏÓ ÓÙÔÇÑÇÓ)

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Επιστροφή
Στο ταμπλό επιστρέφει τη Δευτέρα η μετοχή της Attica Bank, μετά την ολοκλήρωση του reverse split (100 παλαιές προς 1 νέα). Το comeback ενσωματώνει και τα δικαιώματα προτίμησης για την ΑΜΚ, τα οποία θα διαπραγματεύονται έως και τις 30 Οκτωβρίου. Κι όλα αυτά στη σκιά της πρόσφατης συμφωνίας για συμμετοχή με 12 εκατ. του καναδικού Fiera Capital.

Υψηλά
Σταθερά στα υψηλότερα επίπεδα από τον Αύγουστο του 2023 βρίσκεται η μετοχή του ΑΔΜΗΕ, η οποία μετά την κατ’ αρχήν συμφωνία για τη διασύνδεση με την Κύπρο, προσφέρει ακόμη μία ευχάριστη είδηση, δηλαδή την πώληση του 20% της Αριάδνη στην State Grid έναντι 62 εκατ. ευρώ. Εφόσον καταφέρει να υπερβεί τα 2,5 ευρώ, τότε δεν αποκλείεται να δούμε και τον μεγάλο στόχο των 2,8 ευρώ (ιστορικά υψηλά).

Exit
Την έξοδο από το μετοχικό κεφάλαιο της Euroxx δρομολογεί ο αντιπρόεδρος Αριστοτέλης Νινιός, ο οποίος προχώρησε στην πώληση 741.470 μετοχών στην τιμή των 3,8 ευρώ (2,8 εκατ. ευρώ). Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το ποσοστό του να κατέλθει από το 8,39% στο 3,38%. Στους αγοραστές συγκαταλέγεται και ο βασικός μέτοχος, Τζουζέππε Τζιάνο, ο οποίος «αυγάτισε» το ποσοστό του από το 33,6% στο 35,57%.

Διπλάσια
Τιμή – στόχο στα 7,7 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Πλαστικά Θράκης η Εurobank Equities, βλέποντας περιθώριο για διπλασιασμό της τρέχουσας αξίας. Με βάση τις προβλέψεις της χρηματιστηριακής, τα EBITDA θα φθάσουν από τα 44 εκατ. το 2023 στα 55,3 εκατ. το 2026, με αντίστοιχη βελτίωση της κερδοφορίας από τα 17,8 στα 21,9 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι η μετοχή σε βάθος τριετίας θα «παίζει» με P/E μόλις στο 7,5x.

Ντεζαρντάν: Ο Καναδός που συμμετέχει σε (σχεδόν) κάθε προσφορά μετοχών από τις ελληνικές τράπεζες

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)