Skip to main content

Wall Street: Οι ημιαγωγοί έφεραν ρεκόρ στον Dow Jones

Το «αγαπημένο παιδί» της τεχνητής νοημοσύνης, η Nvidia, ενισχύθηκε 2%, σε νέο ιστορικό υψηλό.

Με νέο ρεκόρ έκλεισε σήμερα η Wall Street, με ώθηση από τα μεγάλα ονόματα στον χώρο των ημιαγωγών, ενώ τα ισχυρά στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ απομάκρυναν τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 161 μονάδες ή 0,37% στις 43.239,05 μονάδες, που σηματοδοτεί νέο ιστορικό υψηλό, ενώ είχε κάνει και ενδοσυνεδριακό ρεκόρ νωρίτερα.

Ο S&P 500 έκλεισε με πτώση 0,02% στις 5.841,47 μονάδες, αφού νωρίτερα εκτινάχθηκε επίσης σε νέο ιστορικό υψηλό. Όσο για τον Nasdaq έκλεισε στις 18.373,61 μονάδες με οριακή άνοδο 0,04% με στήριγμα από τον κλάδο ημιαγωγών.

Καλύφθηκε μέρος των απωλειών

Οι μετοχές στον κλάδο των ημιαγωγών καθοδήγησαν την άνοδο, καλύπτοντας μέρος από τις πρόσφατες απώλειές τους. Το «αγαπημένο παιδί» της τεχνητής νοημοσύνης, η Nvidia, ενισχύθηκε 2%, σε νέο ιστορικό υψηλό. Η μετοχή της ενισχύθηκε αφότου η Taiwan Semiconductor, κορυφαίος προμηθευτής της Nvidia,  ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα τρίτου τριμήνου και αναθεώρησε ανοδικά τις προβλέψεις για τα έσοδα για το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Η μετοχή της TSMC ενισχύθηκε 11%, ενώ της AMD περίπου 1%.

Επίσης, οι μετοχές του κλάδου τεχνολογίας πληροφορικής στο δείκτη S&P 500 αναμένεται να κλείσουν την εβδομάδα με άνοδο άνω του 1%. Εάν διατηρήσουν τα κέρδη τους τότε θα ολοκληρώσουν την έκτη διαδοχική εβδομάδα ανόδου, στην πιο παρατεταμένη περίοδο ανόδου από τα τέλη του 2023.

Τα νέα μακροοικονομικά έδειξαν επίσης ότι η αμερικανική οικονομία παραμένει ανθεκτική. Οι πωλήσεις λιανικής το Σεπτέμβριο αυξήθηκαν περισσότερο του αναμενομένου, ενώ οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα έως τις 12 Οκτωβρίου υποχώρησαν περισσότερο του αναμενομένου.