Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: To 12άρι της ΔΕΗ, το 4×4 στην Alpha και η «ανάσα» της ΕΤΕ

INTIME – NEWS

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Προς ρεκόρ
Σε ρότα για να σκαρφαλώσει εκ νέου στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 10ετίας (12,5 ευρώ) βρίσκεται η μετοχή της ΔΕΗ, η οποία έχει εκ νέου επιστρέψει άνω των 12 ευρώ. Μόνο στο τελευταίου 30ήμερο, μάλιστα, η άνοδος της εισηγμένης, η οποία αποτιμάται στα 4,6 δισ. ευρώ, υπολογίζεται σε τουλάχιστον +6,5%.

4×4
Τέσσερις συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις έχει αισίως συμπληρώσει η μετοχή της Alpha Bank, η οποία διαπραγματεύεται πλέον άνω του ψυχολογικού ορίου του 1,50 ευρώ. Από την αρχή της εβδομάδας, η αθροιστική μεταβολή ξεπερνά το +4%, κάτι που έχει βελτιώσει στα 3,8 δισ. ευρώ την κεφαλαιοποίηση της τράπεζας. Ωστόσο, η υπο-απόδοση παραμένει μεγάλη σε σχέση με τον ευρύτερο κλάδο.

Ανάσα
Τη δεύτερη καλύτερη συνεδρίαση του Οκτωβρίου πέτυχε χθες (+2,2%) η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας, η οποία πλησίασε την τιμή του πρόσφατου placement, δηλαδή τα 7,55 ευρώ. Παρότι η μεταβλητότητα παραμένει υψηλή, η επιστροφή των αγοραστών δίνει κάποιες ανάσες και ψαλιδίζει τις σωρευτικές απώλειες του μήνα.

Εν αναμονή
Κοντά στα χαμηλά έτους (4,4 ευρώ) κινείται η μετοχή της Intrakat, η οποία μέσα στο τελευταίο διάστημα έχει απολέσει το μεγαλύτερο μέρος των φετινών κερδών. Κάπως έτσι, η εισηγμένη αποτιμάται κάτω των 750 εκατ. ευρώ. Κι όλα αυτά, ενόσω την άλλη εβδομάδα αναμένεται να παρουσιάσει αφενός το ανανεωμένο brand, αφετέρου μια νέα σημαντική επιχειρηματική κίνηση.

Χρηματιστήριο: Τα εταιρικά ομόλογα που ξεχωρίζουν στους τελευταίους μήνες – Οι κορυφαίες επιδόσεις του 2024

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)