Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το λογικό -10% της Cenergy, η επιστροφή της Eurobank και το ράλι 50% στην ΙΛΥΔΑ

Στα ενδότερα της αγοράς με τέσσερις ειδήσεις

Χαμηλά
Απώλειες της τάξης του 10% καταγράφει μέσα στον Οκτώβριο η μετοχή της Cenergy, υποχωρώντας στα 9 ευρώ για πρώτη φορά από τις 17 Ιουνίου. Αναμφίβολα, η ΑΜΚ των 200 εκατ. ευρώ και η εισαγωγή των νέων μετοχών διαδραματίζουν καίριο ρόλο σ’ αυτήν την αναδίπλωση, η οποία έχει «ψαλιδίσει» στο +25% τα φετινά κέρδη της εισηγμένης.

2 ευρώ
Άνω των 2 ευρώ επιστρέφει η μετοχή της Eurobank, ανακτώντας το ψυχολογικό ορόσημο για πρώτη φορά από την 1η Οκτωβρίου. Ένα διήμερο ανοδικό σερί κατέστη ικανό να επαναφέρει την τράπεζα στα κρίσιμα όρια, συνδράμοντας στην υπέρβαση των 7,4 δισ. ευρώ σε όρους κεφαλαιοποίησης. Ας σημειωθεί ότι τα μεγέθη του γ’ τριμήνου θα γίνουν γνωστά στις 7 Νοεμβρίου.

7/12
Επτά θετικές συνεδριάσεις (σε σύνολο 12) μετρά μέσα στον Οκτώβριο η μετοχή της Trade Estates, η οποία κερδίζει περίπου +6% από τα χαμηλά έτους του 1,55 ευρώ. Η συμφωνία για το Retail Park στο Ελληνικό, αναμφίβολα, παρέχει σημαντική ώθηση, κάτι που αποτυπώθηκε και στη χθεσινή συνεδρίαση (+2,2%). Κοντά στα 200 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η αποτίμηση της θυγατρικής της Fourlis.

Ρεκόρ
Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 14 ετών φιγουράρει η μετοχή της ΙΛΥΔΑ, η οποία χθες κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και τα 2 ευρώ, λαμβάνοντας ώθηση από τις θετικές οικονομικές προοπτικές. Το αποτέλεσμα είναι η κεφαλαιοποίηση της μικρής εταιρείας να αναρριχάται στα 18 εκατ. ευρώ, διευρύνοντας στο +50% το φετινό ράλι.

Φέσσας: Από το φλέρτ της Κωτσόβολος στον γάμο με τη Μπενρουμπή

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)